13 september 2001

Fiat Stilo

Michael Schumacher neemt twee Fiats Stilo in ontvangst voor de Unesco

13 september 2001 - De kersverse wereldkampioen Formule 1, Michael Schumacher, was eregast op de Fiat stand tijdens IAA in Frankfurt. Uit handen van Fiat Auto directeur Roberto Testore ontving de Ferrari ster twee nieuwe Fiats Stilo. Beide auto's zullen worden gebruikt voor humanitaire doelen: de door Schumacher gesigneerde 3-deurs Stilo zal aan het einde van de IAA worden geveild, de tweede Stilo wordt daadwerkelijk door de UNESCO ingezet bij een project in Sarajevo.

Vlak voordat hij vertrok naar het circuit van Monza, waar dit weekend weer een Grand Prix wordt verreden, bracht Formule 1-piloot Michael Schumacher een bliksembezoek aan de grote autotentoonstelling in de Frankfurter Messe. Omgeven door de mondiale autopers bekeek de Ferrari-coureur op de stand van Fiat, Alfa en Lancia de verschillende noviteiten. Uiteraard vormde de nieuwe Fiat Stilo de hoofdmoot. De viervoudig wereldkampioen, die met teamgenoot Rubens Barrichello de compacte middenklasser al over het Circuit van Catalunia stuurde, was vol lof over de Stilo. "De Stilo spreekt me aan door zijn rij-eigenschappen, het design en de innovatieve, soms zelfs uit de Formule 1 afgeleide technieken als de Selespeed transmissie", sprak de ongekend populaire Duitser.

Fiat Stilo

Woorden die Roberto Testore, hoogste baas van Fiat Auto, als muziek in de oren klonken. "Wij zijn trots op de prestaties in de Formule 1, slechts mogelijk door Italiaanse techniek te combineren met Duitse precisie. Kwaliteit doorspekt onze F1-bemoeienissen en kwaliteit heeft ook de nieuwe Stilo volop in zich", aldus Testore die verder aangaf dat het aspect veiligheid -een hot item in de F1- tot één van de speerpunten in de Stilo mag worden gerekend.