26 mei 2019
 

Forum Fiat Stilo

Reacties van eigenaren

  

, datum: 7 december 2017

Ervaring met auto: Rijd nu al 12 jaar in deze auto, rep normaal onderhoud en ja bobine punten zijn vervangen 1 x draagarm 1 x stabilatiestang, sensor van motor, distributiesnaar en rollen. Veder banden. Rijdt nog steeds met zelfde koppeling en schokdempers. Een zeer betrouwbare auto. Slijtage ja, de stoel voor. Hiervoor had ik Bravo 1.4 9 jaar ook zeer betrouwbaar. Mijn advies: ga naar een garage die er verstand van heeft. Dit hoeft niet een Fiat-dealer te zijn. Mijn garage heeft deze auto al sinds 2006 in onderhoud. Mijn kosten zijn zeer laag.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Advies van garage overnemen

Uitvoering1.4 Activa Plus
Brandstofbenzine
Bouwjaar2004
In bezit12 jaar
KM-stand17.500 km
DealerVireo

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor10
  
  

, datum: 28 juli 2015

Ervaring met auto: Airbag lampje brandt, storingen waar je niet goed van wordt, beter een Volkswagen golf kunnen nemen, FIAT Stilo in de brand steken.

Uitvoering1.6
Brandstofbenzine
Bouwjaar2002
In bezit1 jaar
KM-stand197.980 km

Betrouwbaarheid4
Comfort8
Motor4
  
 
Reactie van: Robcorbran, datum: 28 mei 2016

Antwoord: Stekker onder de bijrijders-stoel gaat vaak stuk.

  

, datum: 18 september 2013

Ervaring met auto: Rampenbak, de ene na de andere storing om gek van te worden. Ook net als meerdere hier bobine problemen gehad, 2 in 1 maand tijd.

Uitvallen tijdens het rijden, storingen in zowat alle sensoren, kortom: niet Kopen! Er zijn veel betere alternatieven.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Te vaak uit laten lezen voor storingen waar hij niks van terug vind.
Maar wel om de haverklap uitvallen. Voor de rest standaard slijtage.

Uitvoering1.6
Brandstofbenzine
Bouwjaar2002
In bezit4 jaar
KM-stand94.000 km

Betrouwbaarheid2
Comfort7
Motor5
  
 
Reactie van: G. Grootenboer68, datum: 17 december 2013

Antwoord: Het is inderdaad net kermis in de auto; toeters en bellen zo brandt alles op het dashboard en zo niets, maar verlichting richting aanwijzer en niet onbelangrijk de CD-speler doet het altijd. Motor 1.8 is bere sterk, maar ach wat wil je nou voor 1.000 eurootjes?

 
Reactie van: Edwinrobbertsen, datum: 20 mei 2014

Antwoord: Ook wij hadden sinds enige weken asr failure. Deauto viel uit tijdens rijden en wou niet meer aanslaan.
Problemen zijn ontstaan vanaf het moment dat het mooi weer werd en luchtvochtigheid lager werd. Ik ben erachter gekomen dat bij het losdraaien van de massakabel van de ecu (het contact was toen aan) er plotseling weer leven kwam. Het bleek dus een massaprobleem bij ecu. Ik heb de verbindingen schoongemaakt en een extra massa kabel direct naar accu gelegd. Het probleem is vooralsnog opgelost.

  

, datum: 16 september 2013

Ervaring met auto: Heb mijn Abarth Selespeed nu 8,5 jaar in bezit. Er staat inmiddels 304.000 km. op de teller, op LPG. Heb de auto gekocht met 47.000 km. Heb dus zelf 257.000 km met deze bella gereden en nog elke dag met veel plezier. Afgezien van normaal onderhoud en slijtage, nooit grote problemen mee gehad. Selespeed schakelt nog prima en motor snort nog heerlijk voort. Ik rijd de motor wel altijd goed warm voordat ik haar op de staart trap, dat scheelt heel veel in slijtage, vooral aan het motorblok.

UitvoeringAbarth Selespeed
Brandstofbenzine
Bouwjaar2001
In bezit8 jaar
KM-stand304 km

Betrouwbaarheid8
Comfort8
Motor8
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 26 augustus 2013

Ervaring met auto: Vorig jaar ook fiat stilo gekocht. Hij rijdt lekker en zit comfortabel. Een jaar later is de miserie begonnen. Alle, het is te zeggen iedereen moet wel eens een groot onderhoudt doen aan de wagen. Heb nieuwe bougies gestoken, nieuwe luchtfilter, pollenfilter, nieuwe remblokken/schijven.

De airco is nog stuk, de banden moeten alle vier vervangen worden, nieuwe distributieriem. Ik weet waar ik nog voor moet sparen in ieder geval, want daar heb ik het gepaste materiaal niet voor dus kan het niet zelf doen.

Nu blijkt ook nog de toeter, claxon niet meer te werken. Ik heb in het instructieboekje gezocht, maar daar staat helemaal niets van in. Bevindt zich de toeter, claxon onder de voorbumper of ergens in het motorgedeelte? Zie hem niet direct steken. Ook kan het zijn dat de zekeringen stuk zijn, maar waar bevinden die zich? Iemand enig idee? Hopelijk kan ik dit zelf oplossen met goede raad.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2001
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Larijn, datum: 1 september 2013

Antwoord: Ik heb sinds 2 weken een Stilo uit 2001, 1.8 16v. Rijdt ook voor rest goed en ja de voorbanden heb ik naar achter geplaatst en twee nieuwe voor (all season) APK tot volgend jaar juli dus kan kan ff vooruit.

Als het goed is zit de claxon onder de voorbumper of de ruimte tussen de accu en de motor. De zekeringen bevinden zich linksonder naast het verstellen van je stuur, daar zit een klein opbergvakje. Als 'ie geopend is, druk je met je vinger op een knop waardoor hij nog verder opendten voila daar zijn je zekeringen.

  

, datum: 22 mei 2013

Ervaring met auto: Geweldige auto,rijdt super de luxe. Alleen staat de toerenteller stil. Het advies was: niets aan doen, beter een klein mankement dan een grote.

Uitvoering2.4
Brandstofbenzine
Bouwjaar2002
In bezit1 jaar
KM-stand117 km

Betrouwbaarheid7
Comfort8
Motor8
  
  

, datum: 8 april 2013

Ervaring met auto: Auto biedt veel value for money, maar dan moet je wel bereid zijn talloze storingen te verhelpen.

Uitvoering1.6 16 V
Brandstofbenzine
Bouwjaar2002
In bezit1 jaar
KM-stand174.000 km

Betrouwbaarheid5
Comfort7
Motor8
  
 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 »