3 april 2006

Fiat Stilo

Fiat Stilo aangepast voor modeljaar 2006

3 april 2006 - Per direct presenteert de Fiat-dealer de Stilo in modeljaar 2006-configuratie. Fiats 3- en 5-deurs hatchback werd zowel qua interieur als exterieur licht gewijzigd.

In het kader van modeljaar 2006 is de Fiat Stilo vanaf het instapmodel opgewaardeerd: naast een sportiever aangezicht, beschikt de Stilo over een rijkere aankleding. De instapversie is nu gebaseerd op de voormalige Dynamic-uitvoering. Voortaan inbegrepen zijn zaken als een middenarmsteun, in carrosseriekleur gespoten deurgrepen/bumpers/buitenspiegels alsmede zij- en windowairbags.

Fiat Stilo

Tot de exterieure aanpassingen behoren zaken als de grille in chroom, nieuwe 16" lichtmetalen wielen en de beschikbaarheid van een vijftal verse exterieurkleuren. Binnenin zijn de veranderingen talrijker. Elke Stilo anno 2006 wordt voorzien van een donker interieur (dashboard, middenconsole) met nieuwe bekleding (materiaal en kleur). Verder is de bovenkant van het dashboard uit een ander materiaal opgetrokken en bezit het nieuwe instrumentenpaneel witte wijzerplaten (afkomstig uit de Abarth). Zilverkleurige accenten (o.a. deurhandel en pookknop) geven de Stilo een sportieve tint.

Naast de Active en de Dynamic (alleen diesel)-uitvoeringen is er een drietal sportieve uitrustingsniveau's: Racing, Sport en Abarth. De Racing is er als 1.4 16v en 1.6 16v, de Sport als 1.8 16v en 1.9 MultiJet 8v diesel (120 pk) en de Abarth alleen als 2.4 20v benzine (zowel handgeschakeld als met Selespeed-transmissie).

Fiat Stilo

Ondanks de rijkere standaarduitrusting zijn de prijzen niet gestegen en in een aantal gevallen zelfs lager geworden. Er is een Fiat Stilo (3-deurs 1.4 16v Active 6-speed) vanaf € 15.995,-.