25 juli 2003

Fiat Stilo

Fiat Stilo Abarth nu ook handgeschakeld

25 juli 2003 - Op dit moment neemt de Abarth zo'n 20% van de totale Stilo verkopen voor zijn rekening. Dit succes krijgt een vervolg met de introductie van de handgeschakelde uitvoering van de Stilo Abarth.

Uiteraard beschikt die nieuwe versie over de 2,4 liter vijfcilinder 20V krachtbron van de Stilo Abarth Selespeed. Het nieuws is dat Fiat de potentiele kopers nu drie keuzemogelijkheden biedt. Naast de Stilo Abarth Selespeed is er een identiek uitgevoerde versie die zich in feite alleen onderscheidt door zijn handmatig bediende vijfversnellingsbak. Beide topuitvoeringen krijgen hetzelfde prijskaartje mee van € 24.595,-. De Stilo Abart noteert een topsnelheid van 215 kilometer per uur en sprint in 8,5 seconden van stilstand naar 100 kilometer per uur.

Fiat Stilo

De nieuwe handgeschakelde uitvoering van de Stilo Abarth krijgt hetzelfde sportieve interieur mee als de Selespeed. Zo beschikt de Stilo Abarth 5M17 naast de speciale spoilers/skirts, lichtmetalen 17 inch wielen en sportbanden onder andere over airconditioning, een met leder bekleed stuur met bijbehorende lederen pookknop, elektrisch bedienbare ramen, radio/Cd-speler met zes speakers en over een veiligheidspakket met intelligent werkende, krachtafhankelijke airbags voorin, zijairbags en window bags. Verder present zijn een noodstop remkrachtversterker (Brake Assist), ABS, elektronische remkrachtverdeling, ESP stabiliteitsregeling met antislipregeling en het MSR systeem dat blokkeren van de wielen tegengaat bij gelijktijdig hard remmen en terugschakelen.