11 december 2001

Fiat Stilo

De prijs van de Fiat Stilo rally-auto is bekend gemaakt

11 december 2001 - Tijdens de recente autoshow van Bologna is de Fiat Stilo 1.8 16V Groep N rally-auto voor het eerst aan het Internationale publiek gepresenteerd in zijn definitieve vorm. De auto is ontwikkeld door het Italiaanse N. Technology. De fonkelnieuwe rally Stilo kan inmiddels worden besteld voor deelname aan het Nederlands Rallykampioenschap 2002. Bij voldoende deelnemers zal Fiat Auto Nederland een speciale Fiat Stilo Trofeo (merkencup) organiseren.

De nieuwe Stilo 1.8 16V Groep N is een competitieve rallyauto geworden die de enthousiaste rallyrijder alle voorwaarden biedt voor optimale rallyprestaties dankzij de 1.8 16V motor en de uitstekende wegligging. Werd er in het begin nog gesproken over 147 pk, inmiddels is duidelijk dat het definitieve motorvermogen rond de 160 pk zal komen te liggen. De officiele tuner van Fiat in Italie, N. Technology, heeft de ontwikkeling afgerond en zal binnenkort starten met de bouw in beperkte serieproductie. De auto zal volledig rallyklaar uit Italie in Nederland arriveren, terwijl tijdens de productie de mogelijkheid bestaat extra opties te bestellen.

Fiat Stilo

Hans Vervoorn, Directeur Public Relations van Fiat Auto Nederland: "In heel Europa bestaat er grote belangstelling voor de Stilo Groep N auto. Ook in Nederland is er volop interesse. Vele tientallen rallyteams hebben zich bij ons aangemeld voor nadere informatie. Teneinde de Nederlandse auto's voor productie in te kunnen delen, zodat alle Stilo's tijdig gereed zijn voor deelname aan het rallykampioenschap, dient de bestelling van de auto voor 31 december 2001 bij ons binnen te zijn. De kostprijs van de volledig rallyklare Stilo 1.8 16V Groep N bedraagt Euro 32.672 incl. BPM en excl. BTW."

De rallykalender van de Fiat Stilo Trofeo zal zo snel mogelijk bekend worden gemaakt. "Tevens zal Fiat Auto Nederland dan alle onderdelen van het Trofeo kampioenschap bekend maken, zoals hospitality-voorzieningen tijdens evenementen, onderdelenvoorziening, exposuremogelijkheden en de hoofdprijs voor de winnaar van de Trofeo", aldus Vervoorn.