15 september 2002

Fiat Stilo

de fiat stilo stationwagon debuteert in parijs

15 september 2002 - Met de Stilo Station Wagon lanceert Fiat een extra ruime en veelzijdige versie van de nieuwe compacte middenklasser. Wie de reeds bestaande 3- en 5-deurs hatchbacks kent, weet meteen dat hij zonder twijfel de aandacht van veel kopers zal trekken.

De nieuwe Stilo Station Wagon heeft niet alleen een karakteristieke uitstraling (o.a. dankzij de two-tone dakrails), maar is volgens Fiat ook een van de ruimste auto's in zijn klasse. Te danken aan zijn lengte van 451 centimeter, breedte van 175 centimeter en hoogte van 157 centimeter. Zijn wielbasis meet 260 centimeter. Zijn toegenomen hoogte is onder andere vertaald in meer overzicht op het verkeer en een verbeterde instap. De zithoogte -het zogenaamde heuppunt- is met enkele centimeters toegenomen. Een zelfde verschil is er overigens ook tussen de 3- en 5-deurs Stilo. De rest van het interieur volgt diezelfde koers. De bagageruimte meet 510 liter en kan in talloze stappen worden uitgebreid tot 1.480 liter. De achterbank is in twee delen onafhankelijk van elkaar verschuifbaar, zodat men naar behoefte voor extra zitruimte of extra bagageruimte kan kiezen. Uiteraard zijn die zitdelen omklapbaar gemaakt. Ook aanwezig is de mogelijkheid om de rugleuningen ook achterin in hoek te verstellen. Verder kan de rechter voorstoel worden omgeklapt om zo een tafeltje te creeren of om lange objecten te vervoeren. Handig is ook de afzonderlijk open te klappen achterruit (dus alleen het bovenste gedeelte van de achterklep).

Fiat Stilo

Fiat biedt voor de nieuwe Stilo Station Wagon keuze uit vier motoren, die allemaal bekend zijn van de 3- en 5-deurs versies. Het gaat om twee benzinekrachtbronnen en twee common rail turbodiesels, achtereenvolgens de 1.6 16V (103 pk), 1.8 16V (133 pk) en twee uitvoeringen van de 1.9 JTD (80 en 115 pk). De Stilo Station Wagon zal worden voorzien van dezelfde standaarduitrusting als zijn 3- en 5-deurs familieleden. Verwacht af-fabriek zaken als ABS en EBD, 6 airbags, dual drive elektrische stuurbekrachtiging, het MyCar-menu om diverse faciliteiten naar eigen smaak in te stellen en centrale portiervergrendeling. Sky Window, CONNECT en climate control zijn optioneel.