13 november 2001

Fiat Stilo

Fiat lanceert Stilo Trofeo 1.8 16V Groep N

13 november 2001 - Fiat Auto Nederland draagt de autosport een warm hart toe, met autosportactiviteiten op zowel Nederlandse als buitenlandse racecircuits en de rallypaden van Nederland. Die autosporttraditie wordt volgend jaar met verve voortgezet. Voor de race-liefhebbers wordt de Pearle Alfa 147 Challenge georganiseerd, terwijl na bijna 10 jaar Cinquecento en Seicento Trofeo nu het rallyvaandel kan worden overgenomen door de fonkelnieuwe Fiat Stilo.

Het afgelopen decennium was Fiat in ons land actief in de rallysport, eerst met de Cinquecento en vanaf 1999 met de Seicento. Bedoeld als opstartklasse voor jeugdige talenten wisten vele Fiat-coureurs uit de Trofeo in de loop der jaren hun weg te vinden naar hogere klasses. "Met de Stilo is onze intentie echter geheel anders. Dankzij onder meer het toegenomen motorvermogen, de competitie versnellingsbak en de speciale preparatie van het onderstel kunnen deelnemers aan de Fiat Stilo Trofeo op hoog niveau strijden om topklasseringen in het Groep N klassement. Daarnaast biedt het competitie-element binnen een merkencup extra wedstrijdspanning en dus een toegevoegde waarde", aldus Vervoorn van Fiat Nederland.

Fiat Stilo

Tuner N. Technology kan bogen op een enorme ervaring op het gebied van de preparatie van wedstrijdauto's voor de race- en rallysport. Zo heeft Nordauto met een door N. Technology geprepareerde Alfa 156 dit jaar het Europees Toerwagenkampioenschap 2001 gewonnen en waren sommige medewerkers van N. Technology nog betrokken bij de inzet van de Lancia Delta in het Wereldkampioenschap rally. Ingenieur Andrea Adamo van N. Technology: "Bij de ontwikkeling van de Groep N Stilo rallyauto waren voor ons twee criteria van primair belang: sportieve prestaties en een grote betrouwbaarheid. Met de Stilo kunnen de rijders tegen verantwoorde kosten op competitief niveau een volledig rallykampioenschap rijden. Wij zouden het toejuichen als de Stilo Trofeo naast Italie ook in Nederland verreden zou worden."

Fiat's nieuwe rallyauto wordt voor het eerst aan het publiek gepresenteerd op de autotentoonstelling van Bologna, die op 5 december haar poorten opent. Tot slot nogmaals Vervoorn: "Bij voldoende aanmeldingen zullen wij het Fiat Stilo Trofeo project zo spoedig mogelijk in gang zetten." Geinteresseerden kunnen hun interesse kenbaar maken aan: hans.vervoorn@fiat.com