5 november 2001
Fiat Seicento

Fiat Seicento

Het duo Heijstek/Harteveld wint de Fiat Seicento Trofeo 2001

Autozine
5 november 2001 | Na acht rally's is het pleit beslecht: Arjan Heijstek en navigator Robin Harteveld zijn de nieuwe kampioenen in de Fiat Seicento Trofeo. Ondanks de winst van de enige overgebleven titelkandidaat -de equipe Bolderheij/Reijnen- in de Conrad Euregio Rally, trokken Heijstek/Harteveld aan het langste eind met een uiteindelijke voorsprong van 9 punten.
AutoCoach

Het binnenhalen van de 2001-titel leek op voorhand simpel: Arjan Heijstek/Robin Harteveld hoefden in de rally rondom Hengelo (Twente) slechts aan de finish te komen om zich van de titel te verzekeren. Maar rallyrijden blijft een motorische sport. Mechanische pech, eletronicaproblemen of stuurfouten loeren te allen tijden om de hoek. Gelukkig voor Heijstek/Harteveld bleef rampspoed hen bespaard. Ze sloten de Conrad Euregio Rally, de laatste wedstrijd meetellend voor de Seicento Trofeo 2001, af op een vijfde plek. De winst ging naar een opnieuw soeverein acterende Bolderheij/Reijnen, voor "Eddy Steady" de Vos/Eelco Brouwer, "gastrijder" Antoine Biesheuvel/William de Graaf en het duo Sven de Waal/Wim Poortman.

Fiat Seicento

Evert Bolderheij, afgetekend winnaar van de voorgaande twee rally's te Zoetermeer en Barneveld, kon vooraf alleen maar hopen op het uitvallen van Heijstek/Harteveld. "Dat klinkt natuurlijk niet erg sportief. Maar ja, aan de andere kant heeft Arjan ook optimaal geprofiteerd van onze pech", aldus de onttroonde kampioen enigszins zuur. Bolderheij, ditmaal weer vergezeld door de ranke Arina Reijnen, doelde op zijn crash in de Rally van Luxemburg, het hierdoor missen van de Waalhaven Rallysprint en het uitvallen in de rally van Hellendoorn. "Achteraf bleek het allemaal net iets teveel van het goede. Gelukkig heb ik het seizoen met een overwinning afgesloten. Samen met Arina. Dat geeft de burger moed!" Uiteindelijk kijken ook Ed de Vos en navigator Eelco Brouwer terug op een mooi seizoen: "Onze start was super. We wonnen Luxemburg en daarna ook nog de Waalhaven Rallysprint. Daarna zat steevast het pechduiveltje achterin. Pas tijdens de zesde rally konden we de draad weer oppakken met een 2e plaats. Ook tijdens de laatste twee wedstrijden werden we tweede. Geen schande achter Evert", aldus een opgeluchte De Vos.

Eindstand Fiat Seicento Trofeo 2001 na acht rally's:

  1. Heijstek/ Harteveld, 104 punten
  2. Bolderheij/ Reijnen, 95 punten
  3. De Vos/ Brouwer, 85 punten
  4. De Waal/ Poortman, 83 punten
  5. Hagendoorn/ Kempe, 41 punten
Wittebrug
Fiat Seicento wordt Fiat 600Fiat Seicento wordt Fiat 600
5 juli 2005
Fiat Seicento in prijs verlaagdFiat Seicento in prijs verlaagd
7 april 2005
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum