12 april 2021
Fiat Seicento

Forum Fiat Seicento

Reacties van eigenaren

  

, datum: 24 oktober 2019

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Waar zit het thermokoppel van de koeling? Hij zit niet zoals bij andere auto's in de radiateur geschroefd. Heb wel zoiets gevonden vlak naast de uitgaande waterslang aan de motor, maar weet niet of dit de goeie is.


Bouwjaar2001
In bezit2 jaar

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 22 november 2017

Ervaring met Seicento: Motor slaat niet aan. Er is geen verbinding tussen odb en ecu.... bekend bij iemand?

UitvoeringHobby
Bouwjaar2000
In bezit1 jaar
KM-stand115.000 km

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Fr. Van. Den. Berg, datum: 23 november 2017

Antwoord: Een technisch dingetje.. Seicento vandaag opgehaald en heeft het prima gedaan. Een aantal keren opnieuw gestart tot ik 'm vanavond in de garage wilde zetten. Motor draait rond, brandstofpomp werkt, maar slaat niet aan. Wegenwacht erbij, zijn we lid van, denkt dat het iets is tussen odp zender en computer. Ooit zoiets gehoord?

  

, datum: 25 september 2016

Ervaring met Seicento: Fijne,auto deze gekocht in April jl van een collega (ik kon minimaal op de site hier 1 jaar invullen terwijl ik hem korter heb). Natuurlijk zijn er nog wat dingen vervangen,aan belangrijke onderdelen. De koppakking ook,later is nog de carterpan vervangen,de klepdekselpakking en wat keerringen en de kachelradiator. Ook zijn alle riemen vervangen en de waterpomp. Dit door een zeer goed ervaren garage bedrijf, waar het monteurswerk echt in de familie zit.

Nu merk ik nog misschien een minpuntje op aan mijn auto,komt door ouderdom denk ik. Ik vermoed dat de gewone radiator lek is na al die tijd, althans een klein lekje. Want volgens mij ligt er toch een heel klein plasje koelvloeistof onder,dat testte ik,want het smaakte iets zoet. Ik kan echter niet opmerken dat de koelvloeistof daalt in het reservoir. Het was geen olie, dus aan het motorblok zelf kan het niet meer liggen, dat ook volgens de garage, want het motorblok zelf is helemaal netjes droog nu na al hun reparaties. Morgen ga ik met de auto naar het werk dan zet ik hem ergens neer op een plek waar ik echt overal zeker van kan zijn dat dat plasje hopelijk niet van mijn auto af komt.

Ik moet toch nog even langs bij de garage want ik wil een andere beschermkap voor de riemen erop hebben,want die kap is kapot,en voor de levensduur van de riemen is dat echt fijner,als er een andere kap op komt. Dan zal ik overwegen om dan ook maar de normale radiator te laten vervangen,bij de gril,de kosten vallen wel mee. Ik vermoed dan dat als ik als ik van het werk weg rijdt en er weer een plasje mocht liggen wat niet te hopen is,dat het dan echt om de radiator gaat. Ik denk dus echt niet om een slangetje. Want de rest is gewoon mooi droog gebleven. Dus verder rijdt de auto als nieuw, want is zeer goed onderhouden.

UitvoeringYoung
Bouwjaar1999
In bezit1 jaar
KM-stand198.000 km

Betrouwbaarheid8
Comfort7
Motor8
  
  

, datum: 19 september 2016

Ervaring met Seicento: Ik heb eigenlijk eens een vraagje ik heb de auto nu een paar weken, vorige eigenaar zei dat er geen servo (stuurbekrachtiging) opzit klopt dit? Bouwjaar 2005. Hij stuurt wel heel zwaar dus als die er wel is en kapot is wat zouden de kosten dan zijn ongeveer? Verder een zalig en goedkoop autootje!


Bouwjaar2005
In bezit1 jaar
KM-stand88.000 km

Betrouwbaarheid6
Comfort7
Motor8
  
Nieuwe vloermatten voor de Seicento?
Dat kan! Vanaf € 35,-
Just Carpets.nl

  

, datum: 6 april 2016

Ervaring met Seicento: Ik heb sinds vorig jaar mei een Seicento uit 1997. Deze heeft een canvas cabrio top, waarvan nu blijkt 1 geleider defect te zijn. Hij sluit dus niet meer goed. Een cabrio expert heeft er even naar gekeken, maar heeft geen ervaring met deze auto. Hij weet dus niet of hij er 2 uur of 6 uur mee bezig zal zijn om deze te vervangen. Heeft iemand ervaring met onderdelen vervangen van een cabrio top op de Seicento? Of goede ervaring bij een garage die dit zou kunnen? Ik hoor het graag!

Ervaring met verkoop: Kreeg 'm mee met een kapotte waterpomp en kapotte koppakking. Stond dus na 5 km stil langs de kant van de weg met een oververhitte motor.


Bouwjaar1997
In bezit1 jaar
KM-stand180.000 km

Betrouwbaarheid5
Comfort8
Motor6
  
 
Reactie van: B1967taurus, datum: 7 juli 2016

Antwoord: Je kan langs een Webasto dealer gaan. Ik heb in mijn 600 van 2005 door hun een canvas dak erin laten zetten.

  

, datum: 19 maart 2015

Ervaring met Seicento: Help! Heb de auto nu bijna een jaar maar zit met een ontzettend vreemd probleem. Tijdens het rijden gaat er soms een heel hard alarm af. Geen idee waar dat vandaan komt. Het kan een paar seconden duren maar ook een paar minuten. Ik heb geen diefstalalarm in mijn auto zitten dus het lijkt mij dat dit het niet is. Ook een verklikker voor de lichten lijkt onlogisch omdat die automatisch uitgaan met het uitzetten van het contact. Ik heb al contact gehad met een aantal garages en Fiat-dealers, maar zij kunnen mij niet verder helpen. Zij willen graag het alarm horen om zo te bepalen hoe het komt maar dat is juist het probleem, het alarm gaat onregelmatig af. Soms hoor je m een paar weken niet en soms 5 keer op een dag. Iemand die een idee heeft wat dit alarm kan zijn?? Ik zou heel erg geholpen zijn :)

Uitvoering900 SX
Bouwjaar1998
In bezit1 jaar
KM-stand152.000 km

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 3 november 2013

Ervaring met Seicento: Leuk autootje en rijdt goedkoop.


Bouwjaar2006
In bezit2 jaar
KM-stand83.000 km

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
 
 1 
...

Peugeot 107Peugeot 107
★★★☆☆
Toyota Aygo Toyota Aygo
★★★☆☆
Citroën C1 Citroën C1
★★★☆☆
Renault Twingo Renault Twingo
★★★☆☆
 

Info

Test

Techniek

Prijs