5 juli 2005
Fiat Seicento

Fiat Seicento

Fiat Seicento wordt Fiat 600

Autozine
5 juli 2005 | Ter ere van het 50-jarig jubileum van de legendarische Fiat 600 introduceert Fiat de vernieuwde versie van de Seicento: de Fiat 600. Deze nieuwe Fiat 600 legt een visuele link met de auto die een halve eeuw geleden de mobiliteit van Italiƫ in gang zette.
AutoCoach

De in 1955 geintroduceerde Fiat 600 was een revolutionair model; pionier in het segment van de kleine, betaalbare auto. Voor het eerst kwam mobiliteit binnen handbereik van de werkende klasse. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er 2,6 miljoen exemplaren van de band rolden in de 15 jaar dat de Fiat 600 leverbaar was. De Seicento (Italiaans voor zeshonderd) is een opvolger met een productiecijfer van 1,1 miljoen eenheden, sinds de introductie in 1998.

Fiat Seicento

Met de introductie van de nieuwe Fiat 600 wordt er teruggegrepen naar het succesnummer van welleer. Zowel het interieur als het exterieur van de Fiat 600 combineren een retro-touch met moderne accenten. In visueel opzicht vormt het ronde Fiat logo op de neus bijvoorbeeld een moderne interpretatie van het origineel; achterop prijkt het nieuwe 600 logo. De vernieuwing is niet beperkt gebleven tot het uiterlijk, ook onderhuids diverse veranderingen. Om het comfort te verhogen is er kritisch gekeken naar de geluidsisolatie om banden- en motorgeluid in het interieur te minimaliseren. Ook is er veel aandacht besteed aan de passieve veiligheid. De kooiconstructie is verstevigd, de deuren zijn voorzien van verstevigingbalken en de kreukelzones zijn opnieuw ontworpen om de krachten bij een aanrijding efficienter op te kunnen vangen.

Ter ere van het 50-jarig jubileum komt Fiat met een gelimiteerde uitvoering: de Fiat 600 50th. Hij is verkrijgbaar in drie pasteltinten, welke ten tijde van de originele 600 zeer populair waren: ivoor, blauw en groen. Alle worden uitgevoerd met een opvallende striping op de motorkap en het dak, een kenmerk van de Fiat 600 racers van weleer. Standaard is de Fiat 600 50th is o.a. uitgerust met een handbediende airco, twee airbags en een radio/CD speler., bumpers in carrosseriekleur, Fiat-logo in de stoelen en two tone bekleding.

Fiat Seicento

Zowel de Fiat 600 als de Fiat 600 50th worden dit najaar in Nederland verwacht.

Fiat Seicento in prijs verlaagdFiat Seicento in prijs verlaagd
7 april 2005
Heijstek/Harteveld wint Seicento TrofeoHeijstek/Harteveld wint Seicento Trofeo
5 november 2001
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum