12 april 2012
Fiat Panda (1980 - 2003)

Fiat Panda

Reclame Fiat Panda verkozen tot leukste aller tijden

Autozine
12 april 2012 | Met ruim eenderde van de stemmen is de TV-commercial 'Met de Fiat Panda lach je iedereen uit' (uit 1983) verkozen tot de leukste autoreclame aller tijden. De online-verkiezing vond plaats in het kader van de tentoonstelling 'Blij dat ik Rij, 125 jaar Autoreclame' in het Louwman Museum in Den Haag. De tentoonstelling wordt verlengd tot en met 29 april en het succes van de tentoonstelling wordt volgende week groots gevierd met een gratis toegankelijke 'social media party'.

De tentoonstelling 'Blij dat ik Rij, 125 jaar Autoreclame' zorgde ervoor dat het Louwman Museum de afgelopen twee maanden meer bezoekers dan normaal verwelkomde. Om de vele auto- en reclameliefhebbers de kans te gunnen de tentoonstelling alsnog te bezoeken, is besloten de tentoonstelling met twee weken te verlengen, tot en met zondag 29 april aanstaande. Het Louwman Museum herbergt de grootste privécollectie auto's ter wereld en biedt met 'Blij dat ik Rij, 125 jaar Autoreclame' een voor Nederlandse begrippen uniek overzicht van dit reclamegenre.

Fiat Panda (1980 - 2003)

Ter ere van de tentoonstelling kon via BlijDatIkRij125.nl gestemd worden op de leukste autoreclame aller tijden. De oer-Hollandse Fiat Panda commercial (die overigens volledig in Florida werd opgenomen) uit 1983 blijkt met ruim eenderde van de stemmen de favoriet, vóór Citroën-verkoper Dennis van de Ven (alias Jeroen van Koningsbrugge) in de reclame 'Vakantiefile' uit 2004. Andere genomineerden waren onder meer de 'Springende Dwergen' van Mazda en een controversiële Australische commercial van Hyundai.

Het grote succes van 'Blij dat ik Rij, 125 jaar Autoreclame' wordt op donderdagavond 19 april aanstaande in samenwerking met partner BOVAG uitgebreid gevierd met een speciale social media party. Alle volgers en vrienden van BOVAG op Twitter en Facebook zijn van harte welkom in het Louwman Museum tijdens een exclusieve avondopenstelling van 18.00 tot 21.00 uur, inclusief DJ, een drankje en een hapje. De smartphone dient die avond als entreebewijs.

Profile
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum