4 juni 2021
 

Fiat Ducato

Fiat Ducato aangepast voor 2021

Autozine
4 juni 2021 | De Fiat Ducato werd in 1981 geïntroduceerd. De nieuwe, alweer de 8ste serie, heeft aan de buitenkant wat lichte wijzigingen ondergaan, maar aan de binnenkant des te meer. Het interieur in de cabine is compleet vernieuwd en ook onder de motorkap is er nieuws te vinden in de vorm van nieuwe 2.2 Multijet 3 motoren (E6D-Final). Fiat Professional's vernieuwde Ducato is voorzien van geavanceerde rijassistentie- en veiligheidssystemen, heeft een vernieuwd dashboard, digitale cockpit, nieuwe aandrijflijnen en is de eerste die autonoom rijden level 2 in een bedrijfsauto mogelijk maakt.
Info
Forum

Het opgefriste interieur is verfraaid met een opnieuw ontworpen dashboard, stuur, versnellingspook en deurpanelen. Onder meer het satellietnavigatiesysteem inclusief TomTom 3D-kaarten en ingebouwde draadloze Apple CarPlay / Android Auto is eenvoudig te bedienen op het nieuwe UConnect 10" touchscreen. Er zijn ook infotainmentsystemen met 5 inch en 7 inch touchscreen beschikbaar. Daarnaast is er een volledig digitaal instrumentencluster (digitale cockpit) beschikbaar op de nieuwe Ducato waar tal van informatie rij- en navigatie-informatie op afgelezen kan worden.

Fiat Ducato

De voorkant heeft nu een sportievere uitstraling, met het nieuwe Fiat-embleem in het midden. Wat echter meteen de aandacht trekt, is het ontwerp van de nieuwe lampen met full-LED-technologie. De lichten zijn verdeeld in drie secties, waarbij de onderste is gewijd aan de LED-lichtgeleider, die de "signatuur" van de helderheid van de Ducato ontwikkelt. De drie centrale lichten bieden 30% meer helderheid dan conventionele halogeenkoplampen. Ten slotte is het bovenste gedeelte gewijd aan de richtingaanwijzers, waarvan de stijl ook is vernieuwd met een LED-lichtgeleider.

De nieuwe Ducato biedt een volledig assortiment geavanceerde rijhulpsystemen (ADAS) en is de eerste lichte Fiat bedrijfswagen die autonoom kan rijden volgens niveau 2 (beschikbaar vanaf eind 2021). Snelheidsbeperking, Brake assist (voor onverwachte obstakels zoals voetgangers en fietsers), verkeersbordherkenning, Adaptive Cruise Control met Stop&Go, Lane Keep Assist en Traffic Jam Assist behoren tot de mogelijkheden.

De specificaties van het rijhulp- en parkeersysteem worden aangevuld met een digitale binnenspiegel die het achteruitkijkbeeld digitaal verbetert en toont ter vervanging van de standaard spiegel. Watook verbeterd is zijn het ESC-systeem met Cross-Wind Assist, Trailer Stability Control en Post Collision Braking. Tot slot is Active Park Assist, een semi-autonome assistent voor parallelle en loodrechte parkeermanoeuvres, ook leverbaar op de besteller.

Bovendien zal de verwachte stijging van e-commerce en thuisbezorging nieuwe eisen stellen op het gebied van rijcomfort. De nieuwe Ducato speelt hierop in met praktische, slimme oplossingen zoals:

  • Keyless Entry and Go om de cabine- en laadruimtedeuren te ont -en vergrendelen en de motor te starten zonder de sleutel;
  • elektrische parkeerrem;
  • Eat-and-Work passagiersstoel, die in neergeklapte toestand een handige werkruimte wordt of voor een snack;
  • Een vak om mobiele telefoons draadloos op te laden; dubbele USB-A- en USB-C-poorten en grotere en ruimere deurpanelen;
  • Een hoogspannings stopcontact van 230 V;
  • Zelfnivellerende luchtvering, om de laaddrempel te verlagen, waardoor het laden en lossen gemakkelijker wordt.

De nieuwe lichtere Multijet3-dieselmotoren (Euro 6D-Final) zijn zuiniger in verbruik en hebben een lagere CO2-uitstoot (tot 7%). Ze zijn beschikbaar in vier vermogensniveaus (120, 140, 160 en 180 pk) met een nieuwe en verbeterde handgeschakelde zesversnellingsbak of automatische 9-traps transmissie (niet op 120 pk versie). De nieuwe motoren zijn leverbaar in zowel Light Duty als Heavy Duty homologaties.

De nieuwe Fiat Ducato staat bij de Nederlandse Fiat professional dealer vanaf de scherpe prijs van € 19.950.

Fiat Professional onthult E-DucatoFiat Professional onthult E-Ducato
22 april 2021
Fiat kondigt Ducato Electric aanFiat kondigt Ducato Electric aan
4 juli 2019
 

Info

Forum