4 juli 2019
 

Fiat Ducato Electric

Fiat kondigt Ducato Electric aan

Autozine
4 juli 2019 | Het eerste volledig elektrische model van Fiat Professional wordt verkrijgbaar in alle koetswerkversies en met dezelfde laadvolumes als de conventionele Ducato (10 tot 17 kubieke meter). De Ducato Electric heeft een laadvermogen tot 1.950 kilogram, en zal een actieradius van 220 tot 360 kilometer (NEDC-cyclus), een maximumvermogen van 90 kW en een maximumkoppel van 280 Nm krijgen. In de loop van 2020 wordt hij in de showrooms van Fiat en Fiat Professional verwacht.
AutoCoach
Info
Forum

Middels pilot-projecten met enkele grote industriële klanten wordt de ontwikkeling van de Ducato Electric ondersteund. Zo konden de specifieke behoeften worden geïdentificeerd waarmee rekening moet worden gehouden tijdens de individuele personalisering en configuratie. Met deze benadering wil Fiat Professional complete elektrische mobiliteitsoplossingen aanbieden op basis van de studie naar de energiebehoeften. Op die manier worden alle toepassingen gedekt en zijn er oplossingen variërend van voertuigen tot infrastructuur, zonder daarbij de talloze diensten uit het oog te verliezen die de nieuwe en continu evoluerende mobiliteitsscenario's vereisen.

Fiat Ducato

Om die reden zal de Ducato Electric niet alleen leverbaar zijn in verschillende versies en met verschillende laadconfiguraties, maar ook een moduleerbare batterij-inhoud hebben met een actieradius van 220 tot 360 kilometer (NEDC-cyclus). Dat alles gaat samen met voldoende prestaties: de snelheid wordt begrensd op 100 km/u voor een optimaal energiegebruik, het maximumvermogen bedraagt 90 kW en het maximumkoppel 280 Nm. Bovendien gaat de nieuwe elektrische aandrijving niet ten koste van de grootste troef van de Ducato: zijn laadvolume van 10 tot 17 kubieke meter en zijn laadvermogen tot 1.950 kilogram.

De nieuwe 100% elektrische Fiat Ducato Electric wordt het kernproduct van Fiat Professional in het segment van de elektrische voertuigen.

Wittebrug
Fiat Ducato aangepast voor 2021Fiat Ducato aangepast voor 2021
4 juni 2021
Fiat Professional onthult E-DucatoFiat Professional onthult E-Ducato
22 april 2021
 

Info

Forum