22 april 2005
Fiat Croma

Fiat Croma

Fiat introduceert nieuwe Croma

Autozine
22 april 2005 | Deze zomer presenteert Fiat de compleet nieuwe Croma aan het publiek. Designer Giorgetto Giugiaro tekende letterlijk en figuurlijk voor dit compleet nieuwe concept dat nieuwe wegen voor Fiat inslaat. De 2005 Croma is in veel opzichten een totaal andere auto. Daarin spelen vooral de motoren een belangrijke rol.

De Croma wordt vanaf deze zomer in een carrosserieversie geleverd en heeft forse afmetingen: 475 centimeter lang, 177 centimeter breed en 160 centimeter hoog. Zijn wielbasis meet 270 centimeter. Vooral die grote wielbasis en een ongeveer 10 centimeter hogere bouw dan in deze klasse gebruikelijk is, maakten het Giugiaro mogelijk een forse cabine te creeren. De Fiat Croma is zo ontworpen dat personen van ongeveer 150 centimeter lang tot zeker 2 meter een optimale zitpositie in de auto vinden.

Fiat Croma

In een aantal uitvoeringen beschikt de Fiat Croma over een modulair systeem voor de bagageruimte. Het systeem biedt de mogelijkheid een geheel vlakke laadvloer te creeren, terwijl meteen een verborgen bagagevak ontstaat waar bijvoorbeeld laptop of handtas onzichtbaar kunnen worden opgeborgen. In standaard opstelling meet de bagageruimte 500 liter en dat is naar behoefte uit te breiden tot een inhoud van 1.610 liter. In een aantal uitvoeringen kan de rechter voorstoel bovendien voorover worden geklapt, zodat een laadlengte van maximaal 270 centimeter mogelijk wordt.

Naast de twee benzinemotoren (2.2 16V met 147 pk en 1.8 16V met 140 pk die in februari 2006 wordt verwacht), laat Fiat zien dat het Italiaanse concern op het gebied van dieselmotoren serieus is. Er is een keuze uit drie Multijet dieselmotoren: de 1.9 met 120 of 150 pk en een 2.4 met 200 pk. De Multijet techniek claimt met zijn exacte inspuitingen onder extreem hoge druk minder geluid, een gelijkmatiger krachtopbouw, teruggedrongen emissies en 6 tot 7 procent betere prestaties. Alle diesels worden standaard uitgerust met een zogenaamd partikelfilter in hun uitlaatsysteem. Het filter vangt ultrafijne deeltjes op en zet ze om in onschadelijke restproducten.

Fiat Croma

Vanaf 23 juni aanstaande hebben de Nederlandse Fiat-dealers de nieuwe Croma in de showroom staan. Hij wordt geleverd in vier uitrustingsniveaus te weten Active, Dynamic, Business Connect en Emotion. De basisprijs is € 27.500,- voor de Fiat Croma 2.2 16v Active. Speciaal voor de zakelijke markt is er de Croma Business Connect met standaard onder andere Connect NAV / GSM-module en parkeersensoren.

IkWilVanMijnAutoAf
Fiat maakt prijzen nieuwe Croma bekendFiat maakt prijzen nieuwe Croma bekend
24 december 2007
Fiat Croma ondergaat faceliftFiat Croma ondergaat facelift
13 november 2007
Facelift voor Fiat CromaFacelift voor Fiat Croma
4 januari 2007
Fiat Croma nu ook met 1.8 motorFiat Croma nu ook met 1.8 motor
22 maart 2006
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum