Feedback
Fiat 500L

Bijtelling leaseauto

Fiat 500L

Een auto van de zaak is geen gratis auto! Omdat de leaseauto ook privé kan worden gebruikt, wordt deze gezien als een vorm van extra inkomen. Alleen wanneer aantoonbaar minder dan 500 KM per jaar privé wordt gereden met de auto van de zaak, is geen extra bijtelling verschuldigd.

Wie wel meer dan 500 KM per jaar privé met de lease-auto rijdt, moet een deel van de cataloguswaarde van de auto optellen bij het bedrag waar over inkomstenbelasting wordt geheven. Het te betalen bedrag is afhankelijk van het fiscaal inkomen (de "tariefgroep"), de CO2 uitstoot van de auto en de eventuele eigen bijdrage. Onderstaande berekening geeft weer hoeveel de lease-auto daadwerkelijk per maand kost door extra belastingheffing. Gebruik voor een privé-auto de kilometerkosten-calculator.

De 500L is minder speels dan de traditionele Fiat 500, maar heeft eveneens een prima wegligging. De TwinAir benzinemotor presteert voldoende, maar is in de praktijk niet zo zuinig als beloofd.

 
Randvoorwaarden 
  
Toon alleen auto's met een bijtelling tot
  
Toon alleen auto's met een bijtelling tot €  per maand
  
  
Tariefgroep
Inclusief extra's zoals bonussen,dertiende maand of vakantiegeld. Dit heet formeel: "Belastbaar inkomen uit werk en woning" 
  

 

  
Kies een auto 

 
 
€ 23.995,-
 CO2-uitstoot: 104 gr/km22%
Belastbaar bedrag€ 5.279,-

 
Bijtelling "Fiat 500L 1.3 MultiJet PopStar Dualogic"
 
Bijtelling per jaar€ 2.156,-
Bijtelling per maand€ 180,-
 
Dacia Logan MCVDacia Logan MCV
"dCi 90 Laureate"
Fiat 500L LivingFiat 500L Living
"1.3 MultiJet PopStar"
Ford C-MaxFord C-Max
"1.5 TDCi Trend"
Ford Grand C-MaxFord Grand C-Max
"1.5 TDCi Trend (95 pk)"
Citroën C4 PicassoCitroën C4 Picasso
"BlueHDi 120 Live"