20 november 2018
Feedback
Fiat 500L

Forum Fiat 500L

Reacties van eigenaren

  

, datum: 13 november 2017

Ervaring met auto: In augustus 2017 voor de vijfde keer naar Zuid-Europa afgereisd voor een vakantie tussen Rome en Napels. Helaas stopte het elektronische systeem 1 x in Zwitserland en 1 x bij Arezzo Italie. Ik kreeg te maken met uitval van de Turbo/Cruisecontrol/City. Contact gehad met Fiat assistance, maar zij gaven aan dat mijn servicebeurt bij een erkende Fiat garage niet stond geregistreerd in hun systeem. Na uitleg dat ik mijn 30.000 km beurt in Portugal heb laten uitvoeren bij een Fiat dealer kreeg ik het antwoord dat ik dan Fiat Portugal moet gaan bellen voor hulp (?)

Na het loskoppelen van de accu voor een periode van 10 minuten en sluiten/openen van de deur dmv automatische sleutelkast heb ik het systeem 2 x kunnen resetten en verder kunnen rijden.

In Arezzo Fiat garage bezocht en zij adviseerden om rustig terug te rijden.

Met meer terug schakelen dan gewoon zijn we via CH en Duitsland weer in NL terug gekomen. Hier in NL geen last meer gehad.

Reageer Nieuw
UitvoeringTwinair Trekking
Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit2 jaar
KM-stand73.000 km
DealerVireo

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 27 mei 2017

Ervaring met auto: In dec. 2016 de auto nieuw aangeschaft. Sinds dien al 4 keer stil gestaan waaronder nu de laatste keer langs de Franse snelwegen, de vakantie naar de knoppen. De reparatie heeft bijna een week in beslag genomen. Huurauto moest na 4 dagen al terug en daar sta je dan. Mobiliteitsservice van Fiat dramatisch ook de mensen aan de lijndienst. Achteraf bobine kapot. Nog nooit zo slecht geholpen en behandeld. Al deze mankementen mag je toch niet verwachten van zo'n nieuwe auto. Fiat laat het geheel afweten, op onze berichten geen reactie. Bellen/mailen niet terug. Nooit meer Fiat.

Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2016
In bezit1 jaar
DealerBosman

Betrouwbaarheid2
Comfort6
Motor2
  
 
Reactie van: Josina1962, datum: 30 mei 2017

Antwoord: Zie mijn bericht hieronder van november 2015. Wij hadden hetzelfde probleem. Ook in eerste instantie de bobine en daarna nog 4x stil gestaan in 1 week

Reageer
  

, datum: 20 september 2016

Ervaring met auto: Watervlekken op de bekleding. Door natte jas of id. Dit worden lelijke kringen. Al veel meer gehoord, maar dealer doet net of het een nieuwe klacht is die hij voor het eerst hoort. Ik krijg de vlekken er niet uit. Graag tips van anderen.

Reageer Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2016
In bezit1 jaar

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 15 september 2016

Ervaring met auto: Ben zeer tevreden met deze auto heeft allle luxe aanboord en rijd heel comfortabel. De auto ligt als een blok op de weg is heel stil en schakelt ook heel fijn. De motor 120pk turbo past goed bij de auto niet de snelste met optrekken omdat de turbo pasvanaf de 4e versnelling goed mee doet maar eenmaal op de rijksweg in zijn 6 heel krachtig heb 190 km/u gereden op de duitse autobaan en ondanks het slechte wegdek bleef de auto stabiel en comfortabel.

Het verbruik is op lange afstanden 1 op 13,7 met airco aan en 130+ ,thuis in de buurt korte stukjes 1 op 11,5.

IK verbaas me hoe goed de auto in elkaar zit en over de mooie materialen zeker voor de prijs die ik er nieuw voor betaald heb 22000 euro.

Reageer Nieuw
UitvoeringRock 1.4 Tjet
Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand25.000 km
DealerWeijers

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor9
  
  

, datum: 13 juli 2016

Ervaring met auto: Mooie auto en zeer zuinig. De cruise-control werkt zeer slecht bij heuvel op gaat die zo 10 kilometer langzaam rijden en bij naar beneden gaat wel 10 tot 15 harder rijden en duurt erg lang voor dat die weer terug is op de ingestelde snelheid.

De onderhoudsbeurten 2 per jaar. Eerst olie vervangen en twee maanden later de grote beurt. Niet in een geven. In opdracht van Fiat Nederland. Dus kassa. Maar bij de 70.000 kilometer branden de kentekenlampjes door, zelfs de fitting is verbrand. Bij de dealer vertelde ons overdag de verlichting niet gebruiken. Er kunnen nog meer verlichting problemen gaan geven...

Reageer Nieuw
Uitvoering1.3 MultiJet 16v
Brandstofdiesel
Bouwjaar2013
In bezit3 jaar
KM-stand70.500 km
DealerTiems

Betrouwbaarheid7
Comfort6
Motor9
  
  

, datum: 1 juni 2016

Ervaring met auto: Slechts 2 maanden in bezit, maar tot nu toe geen mankementen of negatieve punten te melden.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Nog geen beurt of reparatie nodig gehad. Alleen een storinkje gehad in de verlichting van de fietsendrager. Zat een draadje los in de stekkerdoos van de trekhaak. Inmiddels zonder kosten hersteld.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.4 T-Jet
Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand22.000 km
DealerLettenmeijer

Betrouwbaarheid8
Comfort8
Motor8
  
  

, datum: 30 april 2016

Ervaring met auto: Ben nog steeds erg blij met mijn 500L. Een heerlijke ruime auto, die nog steeds veel bekijks en (positief) commentaar oplevert. Geweldig zicht rondom en naar boven (glazen dak) en room to move. Comfortabele zit, zowel voor als achter. TwinAir motorgeluid moet je van houden en dat doe ik. Pittig en zuinig (1:15,5) bij normaal rijgedrag. Behalve een kraakje in het dashboard bij koude start, geen enkel probleem.

Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit3 jaar
KM-stand45.500 km
DealerMotorhuis

Betrouwbaarheid8
Comfort9
Motor8
  
 
Reactie van: Mariusjh, datum: 22 mei 2016

Antwoord: Kan je mening volledig delen! Ik heb een 1.4 T-jet Rock uitvoering en het is een bijzonder fijne auto. Inderdaad heel ruim (lijkt wel een halve verhuiswagen) en met fijn zicht rondom en naar boven (indien gewenst).
Bouwkwaliteit is uitstekend, met nauwelijks kraakjes of piepjes, alleen op een klinkerweggetje hoor je weleens wat.

In de 21000 km die ik in een jaar ermee gereden heb heeft de motor 1/4 liter olie verbruikt, dus er hoeft tussen de beurten niet bijgevuld te worden. Benzineverbruik is heel stabiel op 7.3/100 (ofwel ca 1:13,6), niet slecht voor een 1.4 Turbo.

In het afgelopen jaar geen echte problemen gehad. Een week een flinke kraak ergens achterin vooral bij nemen van verkeersdrempels. Heb slot van achterklep gesmeerd met WD40 maar toen was het niet gelijk weg. Twee dagen later wel en nooit meer teruggekomen. Verder batterij van de afstandsbediening vernieuwd.
Alle materialen houden zich goed, auto ziet er van binnen en van buiten als nieuw uit.

Reageer
 
 
« 1 2 3 4 »