28 maart 2024

DS

DS voert Pallas en Etoile uitvoeringen in

28 maart 2024 - DS Automobiles introduceert in de loop van 2024 nieuwe uitvoeringen voor alle modellen. Per model komen twee uitrustingsniveaus: PALLAS en ÉTOILE. De naam PALLAS is geïnspireerd door de Palace-onderscheiding, die wordt toegekend aan de meest luxueuze vijfsterrenhotels. De naam is bovendien een historische uitvoering van de DS van weleer; in 1964 werd de term geïntroduceerd voor de originele DS.

De ÉTOILE is de nieuwe topuitvoering van alle modellen van DS. Net als PALLAS is ook ÉTOILE een zeer Parijse naam. Het is hét symbool van de Place Charles-de-Gaulle, voorheen bekend als de Place de l'Étoile. In het midden van dat plein staat de Arc de Triomphe, aan de kop van de Avenue des Champs-Élysées. De kasseien van het plein vormen van bovenaf gezien een ster. Het plein verbindt de kenmerkendste Parijse lanen en samen vormen ze een ster, volgens het ontwerp onder toezicht van Baron Haussmann. ÉTOILE staat ook voor de ultieme status die sinds de 19e eeuw aan dansers van het ballet van de Opéra National de Paris wordt toegekend.

DS

Unieke badge

Elk uitrustingsniveau krijgt zijn eigen speciale badge, waarvan de patronen zijn geïnspireerd op de beeldende kunst. De PALLAS-badge combineert op subtiele wijze de deur van een groot Parijs paleis met een boogvorm die doet denken aan de historische as van Parijs (Arc de Triomphe du Carrousel, de Obelisk van Place de la Concorde, Arc de Triomphe en Grand' Arche de la Défense). De badge van topuitvoering ÉTOILE doet denken aan een brede lichtbundel gevormd door de twaalf lanen die samenkomen in de richting van Place Charles-de-Gaulle, die tot 1970 Place de l'Étoile werd genoemd.

De DS 4 profiteert als eerste model van de nieuwe uitvoeringen PALLAS en ÉTOILE. In april volgt meer informatie.