11 september 2009
Dodge Caliber

Dodge Caliber

Facelift voor Dodge Caliber

Autozine
11 september 2009 | Dodge introduceert op de IAA in Frankfurt (17-27 september) de vernieuwde Caliber als Europese publieksprimeur. De eigenwijze hatchback van Dodge heeft een aangepast interieur en twee nieuwe motoren, waaronder een 2.2 CRD dieselmotor.
AutoCoach

De Dodge Caliber krijgt in het modeljaar 2010 twee andere motoren. Zo komt er een nieuwe 2.2 liter dieselmotor, die met 163 pk en 320 Nm zestien procent meer vermogen en drie procent meer koppel levert dan de vorige 2.0 liter diesel met 140 pk. Ondanks dat de motor krachtiger is geworden, neemt het verbruik met vijf procent af en de CO2-uitstoot met drie procent tot 154 gr/km. Het gemiddelde verbruik ligt nu op 5,8 l/100 km wat voorheen 6,1 l/100 km was.

Dodge Caliber

Verder is het maximaal toegelaten trekgewicht van de Caliber met de nieuwe diesel tot 1.500 kilo toegenomen, wat 25 procent meer is dan voorheen. De nieuwe dieselmotor in de Caliber is een kwart stiller en trillingsarmer dan de CRD in het vorige model mede dankzij een betere isolatie en het gebruik van dubbele balansassen.

Naast de viercilinder zelfontbrander is de vernieuwde Caliber ook leverbaar met een viercilinder benzinemotor. De 2.0 World Engine is nieuw in de Caliber en vervangt de 1.8 benzinemotor. Het nieuwe blok levert 115 kW/156 pk – vier procent meer dan de huidige motor. Het koppel ging er dertien procent op vooruit en is nu 190 Nm.

Het opvallende uiterlijk is bij de vernieuwde Caliber onveranderd gebleven. Maar omdat Europese automobilisten veeleisend zijn, heeft Dodge geluisterd naar geluiden uit de markt en extra aandacht geschonken aan het interieur. Het dashboard heeft een compleet nieuw design gekregen en er is een ander instrumentarium geplaatst. Ook biedt de nieuwe Caliber meer opbergmogelijkheden. Waar bij het vorige model de materialen door hun look en feel aan de Europese standaard voldeden, ligt de kwaliteit van de materialen bij de vernieuwde Caliber een stuk hoger. Nieuwe deurpanelen en chromen accenten onderstrepen het raffinement van het interieur van de Dodge Caliber.

Dodge Caliber

De snelle SRT4 met 2.4 turbomotor is uit het gamma van Dodge verdwenen. Als aantrekkelijk doekje voor het bloeden introduceert Dodge het Sport Appearance-pakket, onder meer met nieuwe 18 inch lichtmetalen wielen. De vernieuwde Dodge Caliber staat vanaf maart in de Nederlandse showroom vanaf € 22.990,- incl. BTW en BPM.

XLLease
Vernieuwde Dodge Caliber nu bij dealerVernieuwde Dodge Caliber nu bij dealer
15 april 2010
Jeep en Dodge tijdelijk als StartechJeep en Dodge tijdelijk als Startech
27 mei 2008
Dodge Caliber vanaf juni in de showroomDodge Caliber vanaf juni in de showroom
4 april 2006
Leveringsprogramma Dodge Caliber bekendLeveringsprogramma Dodge Caliber bekend
8 augustus 2005
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum