31 oktober 2005
Daihatsu Sirion 2
Nieuws

Daihatsu Sirion 2

Vier sterren voor Daihatsu Sirion 2 in EuroNCAP crashtest

31 oktober 2005 - De Daihatsu Sirion 2 is onlangs onderworpen aan de botsproeven van EuroNCAP (European New Car Assessment Programme) en heeft hierbij vier sterren behaald voor de bescherming van volwassenen. Hierbij is een frontale en een zijdelingse botsproef uitgevoerd. Naast de vier sterren voor passagiersveiligheid kreeg de Sirion 2 drie sterren voor de bescherming van kinderen en twee sterren voor de bescherming van voetgangers.

De Daihatsu Sirion 2 is standaard uitgerust met zij-airbags naast de bestuurders- en passagiersairbag. In de vier portieren zijn veiligheidsbalken gemonteerd die bij een zijdelingse aanrijding bescherming bieden aan alle inzittenden. De auto is voorzien van een waarschuwingssysteem voor het gebruik van de veiligheidsgordels, waarvoor door EuroNCAP extra punten toegekend worden. Hoofdsteunen en driepuntsgordels achterin behoeden de achterpassagiers voor nekklachten bij een eventuele aanrijding. De Sirion 2 is verder voorzien van een ISOFIX-bevestiging voor kinderzitjes, waardoor ook de allerkleinsten veilig vervoerd kunnen worden.

Daihatsu Sirion 2

Reeds voor de introductie van de Sirion 2 heeft Daihatsu dit model op eigen fabrieksterrein aan een uitgebreide reeks botsproeven conform EuroNCAP-normen onderworpen. De huidige resultaten van EuroNCAP vormen een bevestiging van de resultaten die Daihatsu destijds zelf gemeten heeft.

KwikFit
KwikFit