8 december 2021

Forum Daihatsu Sirion 2

Reacties van eigenaren

  

, datum: 1 juni 2021

Ervaring met Sirion 2: Een van de betere occasions die wij als 2de stadswagen hebben gekocht. Mijn vrouw vindt het een heerlijk autootje om in te rijden met zijn vele opties.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Door eigen fout carterpan beschadigd, nieuwe besteld blijkt dat vliegwiel en versnellingsbak er voor weg moeten, reparatie van 1 dag, kosten schatting tussen 350 en 450 euro van pan + reparatie

Ervaring met verkoop: Zorg dat het gas van de airco voldoende is.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2007
In bezit1 jaar
KM-stand135.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Senmarkt, datum: 14 juli 2021

Antwoord: Als het enkel de deksel van de carterpan betreft, hoeft de versnellingsbak en vliegwiel niet te worden gedemonteerd. Origineel onderdeel inclusief montage zou moeten uitkomen rond de 250 euro.

  

, datum: 16 maart 2021

Ervaring met verkoop: Ik werd netjes te woord gestaan, na een proefrit mocht ik hem zelfs uitgebreid op de brug bekijken.

Uitvoering1.3 16V
Brandstofbenzine
Bouwjaar2005
In bezit1 jaar
KM-stand178.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 4 mei 2019

Ervaring met Sirion 2: Hallo mede Sirion genieters. Ik heb een exemplaar met roest op de voorschermen. En flink ook! In het midden en onderaan de dorpel. Er is bij mij modder blijven hangen bovenin en onderin wat tot roest blazen resulteert. Mijn enige optie is de 2 voorschermen vervangen.

Ook loopt de auto bij het starten de eerste 10 minuten 1500 toeren en zakt daarna af naar 650 wat het moet zijn volgens de opgaaf. Heb het laten doormeten bij een specialist en die kon niets vinden in de ECU. Alle sensoren gaven normale waarden aan. De eerste week dat ik de auto in mijn bezit had was het starten en zakken naar 650 rpm. Daarna ontstond dit probleem. Dus niet uitleesbaar.

Verder een fijne auto. Opk voor lange afstanden met een kussentjes in de rug.

Wie heeft er een idee voor dit probleem?


Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Senmarkt, datum: 18 mei 2019

Antwoord: Bij een koude start herken ik wel een verhoogd toerental bij de Sirion2. Ben erg benieuwd of iemand de oplossing heeft. Desalniettemin rijdt mijn bakkie nog altijd 1 op 18.

 
Reactie van: Sebas3737, datum: 19 augustus 2019

Antwoord: Het verhoogde toerental bij een koude start is normaal, zodat de motor eerder opwarmt.

  

, datum: 26 februari 2019

Ervaring met Sirion 2: Na het lezen van de ervaringen hier wil ik mijn ervaringen toevoegen. Wij zijn in het bezit van een Sirion 2 uit 2006 en hebben deze auto nieuw aangeschaft en rijden deze nog. Wat ik wil benadrukken is de kwaliteit van deze auto in de 13 jaar dat wij deze in het bezit hebben is alleen de waterpomp vervangen omdat deze druppelde volgens de dealer.

Verder geen defecten wel veel herkenbare punten:
- Vocht in de auto/beslagen ramen werd beter door auto goed warm te rijden en te ventileren
- Kofferbak vol water, dit opgelost door kofferbak rubber te verwijderen deze in te vetten en de sleuf waar de je deze op de auto druk vol met vaseline te smeren ook achterlicht units verwijder en daar zitten water afvoer sleuven in en deze zaten ook verstopt hierna geen problemen meer mee gehad
- versnellingsbak herken de achteruit problemen maar is een keer koppelen en dan werkt het wel.
- verbruik is wat hoog met 1 op 15.
- Olie verbruik is we wat hoog ongeveer 1 liter op de 2000 km maar gebruik lie van de action en werkt goed.

Wegligging is heel goed in mijn ogen net een kart. Maar ik heb wel de originele wielen vervangen door 15" lichtmetaal met Michelin banden. Verder laat ik het onderhoud doen bij lokale garage maar nog geen multiriem of koppelingsplaten vervangen omdat deze volgens de garage nog steeds goed zijn. De metallic lak op mijn auto is geweldig zit er nog als nieuw als ik de auto was alleen jammer van alle schades na 13 jaar. Koplampen zijn wel erg dof na deze 13 jaar.

Uitvoering1.0 Trend
Brandstofbenzine
Bouwjaar2006
In bezit13 jaar
KM-stand145.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort5
Motor7
  
 
Reactie van: Klasinejoo, datum: 2 maart 2019

Antwoord: Ik had ook doffe koplampen, garage raadde aan om ze op den duur te laten polijsten. Maar met een klein beetje hulp van Google kan je ze ook gewoon met tandpasta en een tandenbortel bewerken. Stuk goedkoper! Goed om uw ervaring te lezen, heb mijn Sirion (2007) nu iets meer dan een jaar en ben er tot nu toe zeer tevreden over ook.

AutoCoach
  

, datum: 7 november 2018

Ervaring met Sirion 2: Perfecte auto. 185.000 km en 1 accu verwisseld. Ik rijd flinke afstanden ermee en geen druppel olie. Hij is van 2007 en rijd erin nu 5 jaar.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar

Betrouwbaarheid9
Comfort6
Motor8
  
  

, datum: 29 oktober 2018

Ervaring met Sirion 2: De Sirion 2 (1.3 sport automaat) heb ik nu bijna drie jaar in bezit en nooit rare dingen gehad. Normale jaarlijkse onderhoudsbeurten zonder veel bijkomende kosten.

Ik heb de auto in het wit en helaas is dat erg besmettelijk. Ook aardig wat last van steenslag op de motorkap en de voorruit.

De auto doet het altijd naar behoren en rijdt erg fijn. Ook veel last van beslagen ramen in het najaar en de winter. Daarnaast ook jammer dat de stuurbekrachtiging niet snelheidsafhankelijk is. Bij meer dan 70 km/u wegen stuurt de auto veel te licht wat ik niet prettig vind.

Ik ben wel van plan om de auto bij mij in het dorp te laten onderhouden bij en AutoFirst-dealer in plaats van jaarlijks naar een Daihatsu Servicedealer af te reizen. Ik ben benieuwd of andere Sirion-rijders ook bij een andere garage hun auto laten onderhouden zodra de auto wat ouder is.

Ik ben wel voornemens om de auto binnen een jaar of twee in te ruilen voor een andere tweedehands Japanner, bijvoorbeeld de Toyota Yaris of Honda Jazz.

Uitvoering1.3 VVT Sport
Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit3 jaar
KM-stand109.000 km
Dealer Oprins

Betrouwbaarheid9
Comfort6
Motor7
  
  

, datum: 26 mei 2018

Ervaring met Sirion 2: Auto gekocht met 42.000 km op de teller. Inmiddels is er wat bij gekomen. Beste auto die ik ooit heb gehad. Buiten het standaard onderhoud, nog nooit onkosten gehad. Ik heb geen echte minpunten. Moet ik er dan toch 1 noemen, het beslaan van de ramen in het najaar en met meerdere mensen in de auto. Airco is dan de oplossing.

Voordelen: hoge instap, volledige platte laadruimte. Ik hoop nog lang van deze auto te genieten, ondanks de hoge km's.


Brandstoflpg
Bouwjaar2009
In bezit4 jaar
KM-stand197.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Koosvendel, datum: 2 april 2021

Antwoord: Oh ja, nog vele km te gaan hoor ik heb de mijne uit 2006 de 1.3 motor, met bijna 300.000 km op de teller. Let wel: heel veel lange kilometers p/dag gereden tot vorig jaar 400 km p/dag nu is het de boodschappen auto zeg maar. En de motor loopt als nieuw. Volgende week wel een nieuwe uitlaat, als die er nog zijn want onderdelen is lastig . Of weet iemand een ak die alles nog heeft voor onze Sirions? Verder alleen beurtjes, goed bijhouden en rijden maar. De vraag elders over de toeren in de winter onze Sirions hebben wel last van gasklepregel problemen veelal de sensor bevuild of geheel gasklephuis vervangen voor 2e hand hoor (nieuwe 500 euro).

 
 1 
...

Volkswagen Polo Volkswagen Polo
★★★☆☆
Opel Corsa Opel Corsa
★★★☆☆
Ford Fiesta Ford Fiesta
★★★☆☆
Peugeot 206Peugeot 206
★★★☆☆
 

Info

Test

Techniek

Prijs