4 juni 2004
 

Daewoo

Daewoo start bouw nieuwe dieselmotorenfabriek

Autozine
4 juni 2004 | GM Daewoo Auto is vorige week gestart met de bouw van een nieuwe fabriek voor dieselmotoren in Gunsan, Korea. De totale investering van GM Daewoo in het dieselprogramma, inclusief de technische ontwikkeling, bedraagt ongeveer 475 miljard Koreaanse won (ruim 320 miljoen euro). De 19.200 m2 grote fabriek, die aangrenzend aan GM Daewoo's productiefaciliteit in Gunsan wordt gebouwd, gaat een nieuwe reeks Euro IV diesel-krachtbronnen met een cilinderinhoud van 1.5 en 2.0 liter produceren. De motoren zullen worden gebruikt voor een serie modellen die zowel op de Koreaanse thuis-markt als daarbuiten wordt verkocht, waaronder in Europa.
Info

De productielijn in de nieuwe fabriek zal voor 90% geautomatiseerd zijn, waarna vervolgens 40% van de assemblage geheel geautomatiseerd verloopt. Het ontwerp van de nieuwe fabriek is gericht op flexibiliteit, om voorbereid te zijn op de productie van eventuele toekomstige motoren. De fabriek gaat werk bieden aan ruim 250 werknemers. Naar verwachting zal de bouw in 2005 zijn voltooid, om vervolgens begin 2006 te kunnen starten met de productie. De jaarlijkse productie-capaciteit bedraagt ruim 250.000 units.

Daewoo

"De nieuwe fabriek versterkt de concurrentiepositie van GM Daewoo, omdat we tegen die tijd zullen beschikken over een nieuw dieselaanbod, waarnaar de vraag wereldwijd zeer groot is", verklaart Nick Reilly, President en CEO van GM Daewoo. "Door de expertise van VM Motori en GM Powertrain samen te voegen, kunnen we diesels produceren die wat kwaliteit en efficiency betreft tot de top in de industrie zullen behoren".

In maart ondertekende GM Daewoo een licentieovereenkomst met de Italiaanse dieselmotorenfabrikant VM Motori, om gezamenlijk nieuwe diesels te ontwikkelen. De motoren zullen per model aan de specifieke kenmerken en eisen van die auto worden aangepast. Verder zullen ze beschikken over common-rail technologie en voldoen aan de Euro IV emissienormen. Enkele toepassingen, waaronder die in de nieuwe, compacte SUV, krijgen bovendien een partikelfilter.

XLLease
Tot 25% korting bij een nieuwe DaewooTot 25% korting bij een nieuwe Daewoo
4 november 2004
Extra vermogen voor Daewoo KalosExtra vermogen voor Daewoo Kalos
26 oktober 2004
Daewoo Nubira Stationwagon vanaf 2005Daewoo Nubira Stationwagon vanaf 2005
28 juli 2004
Daewoo levert Lacetti als politieautoDaewoo levert Lacetti als politieauto
16 juli 2004