18 februari 2004
 

Daewoo

Daewoo Nubira stationwagon debuteert in Geneve

Autozine
18 februari 2004 | Met de introductie van de nieuwe Nubira stationwagon rondt GM Daewoo het gamma van compacte modellen af. De recentste toevoeging aan de familie, die reeds uit de Nubira sedan en Lacetti hatchback bestaat, beleeft zijn debuut op de Autosalon van Geneve en bereikt de Europese showrooms aan het eind van de zomer. De nieuwkomer claimt een bovengemiddelde hoeveelheid aan binnenruimte.
Info

Onder de grote laadklep heeft de stationwagon (lengte/breedte/hoogte): 4.562/ 1.725/1.459 mm) een capaciteit variererend van 400 tot 1.410 liter (VDA-norm, voorlopig). Behalve de rugleuning van de achterbank, die in een 60:40 verhouding is neer te klappen, omvat de nieuwe Nubira stationwagon voorzieningen als aluminium-look dakrelingen, een extra 12V aansluiting in het bagagecompartiment, en wel 25 vakken, houders en andere opbergmogelijkheden in het interieur. Het ontwerp van de Nubira stationwagon is gebaseerd op de vorm van de door Pininfarina gecreeerde sedan, en werd als onafhankelijke carrosserie-uitvoering door de specialisten in het nieuwe ontwerpcentrum van GM Daewoo in Bupyong/Zuid-Korea ontwikkeld.

Daewoo

De Nubira stationwagon wordt beschikbaar met een keuze uit twee viercilinder benzinemotoren met vier kleppen per cilinder. De 1.6-liter produceert 80 kW/109 pk en kan een maximumsnelheid bereiken van 179 km/u. Het gemiddelde brandstofverbruik bedraagt 8,2 liter per 100 km (MVEG gecombineerde cyclus, voorlopig). De prestaties van de 1.8-liter motor zijn hoger. Met deze 90 kW/122 pk krachtbron bereikt deze Nubira een topsnelheid van 183 km/u. Indien gewenst kan deze grotere motor met een viertraps automatische transmissie van ZF worden geleverd.

"We hebben de afgelopen twaalf maanden drie nieuwe modellen in de compacte klasse geintroduceerd, het belangrijkste autosegment in Europa", verklaart Erhard L. (Hardy) Spranger, Executive in Charge van GM Daewoo Europe. "Hoewel ze alledrie gebaseerd zijn op een modelstructuur, voldoen de Nubira, Lacetti en Nubira stationwagon aan de behoeften van zeer verschillende kopersgroepen in deze klasse. En de groei-vooruitzichten zijn zeer goed. Alles bij elkaar pogen wij in 2005, het eerste volledige productiejaar voor het complete modellenaanbod, ongeveer 50.000 modellen Nubira en Lacetti in Europa te verkopen".

Daewoo
Dutchlease
Tot 25% korting bij een nieuwe DaewooTot 25% korting bij een nieuwe Daewoo
4 november 2004
Extra vermogen voor Daewoo KalosExtra vermogen voor Daewoo Kalos
26 oktober 2004
Daewoo Nubira Stationwagon vanaf 2005Daewoo Nubira Stationwagon vanaf 2005
28 juli 2004
Daewoo levert Lacetti als politieautoDaewoo levert Lacetti als politieauto
16 juli 2004