19 november 2002
Daewoo Kalos

Daewoo Kalos

daewoo benelux organiseert kalos rally challenge

Autozine
19 november 2002 | De Daewoo-importeur voor Nederland en Belgie, Daewoo Motor Benelux, is voornemens in 2003 een rally merkencup te organiseren met de pas geintroduceerde Daewoo Kalos. Op het programma staan vier rally evenementen in Nederland en vier in Belgie. Voor de Kalos, met nieuwe 1.4 liter zestienkleppen motor, is door Biesheuvel Autosport een speciale rallykit ontwikkeld.

Pieter Stokman, Public Relations Manager bij Daewoo Motor Benelux: "De Kalos Rally Challenge wordt opgezet in samenwerking met de Belgische Daewoo-organisatie. Met deze merkencup willen wij ook in de rallysport bewijzen dat Daewoo met de Kalos een sportieve auto heeft uitgebracht. Met als kenmerk, dat men met een relatief laag budget prima de rallysport kan beoefenen, volledig in lijn met de merk-eigenschappen van Daewoo: veel waarde voor het geld. Daarnaast willen wij met de Kalos een jonger publiek bereiken en aanspreken."

Daewoo Kalos

Voor de Kalos heeft autosportcentrum Biesheuvel Autosport uit Nieuwendijk een speciale rallykit ontwikkeld, waardoor de Kalos volledig rallyklaar is in te zetten. In rallyuitvoering levert de 1.4 liter 16V krachtbron zo'n 110 pk, terwijl de vijfversnellingsbak met korte overbrengingen zal zijn uitgevoerd. Daarnaast wordt de auto uiteraard voorzien van de nodige veiligheidsvoorzieningen, waaronder een FIA goedgekeurde veiligheidskooi. Voor de Kalos zijn speciale Proflex schokdempers ontwikkeld. Preparateur Biesheuvel Autosport: "Die Proflex-dempers zorgen uiteraard primair voor een uitstekende wegligging, maar daarnaast heeft de wielophanging veel minder te lijden. Bovendien worden de runningkosten op deze wijze laag gehouden".

Challenge Coordinator Ad Janssen: "Met de Kalos Rally Challenge is de rallysport heel toegankelijk geworden voor beginnende rijders en ook voor teams met een relatief laag budget. Daarnaast zorgt de onderlinge strijd voor een gezonde competitie. Enkele grote bedrijven hebben inmiddels al interesse getoond om de Kalos Rally Challenge te ondersteunen. De Kalos Rally Challenge auto zal voor het eerst worden getoond op de stand van Biesheuvel Autosport tijdens de Speed & Design tentoonstelling, die van 28 november t/m 1 december in de Jaarbeurs te Utrecht wordt georganiseerd. Daar zijn ook inschrijfformulieren beschikbaar". Deelnemers aan de rallycompetitie van Daewoo kunnen rekenen op een centrale Daewoo Hospitality Unit tijdens ieder evenement, terwijl de organisatie tevens voornemens is een deel van de startgelden voor haar rekening te nemen.

IkWilVanMijnAutoAf
Extra vermogen voor Daewoo KalosExtra vermogen voor Daewoo Kalos
26 oktober 2004
Daewoo Kalos wint weer designonderzoekDaewoo Kalos wint weer designonderzoek
7 juli 2004
5 sterren voor Daewoo Kalos in crashtest5 sterren voor Daewoo Kalos in crashtest
21 april 2004
Daewoo introduceert Kalos sedanDaewoo introduceert Kalos sedan
4 november 2003
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum