21 april 2004
Daewoo Kalos

Daewoo Kalos

Vijf sterren voor Daewoo Kalos in Amerikaanse crash test

Autozine
21 april 2004 | De Daewoo Kalos heeft de hoogste score gerealiseerd tijdens botsproeftesten die zijn uitgevoerd door het toonaangevende overheidsinstituut uit Amerika, de United States Department of Transportations National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA).

Volgens de uitkomsten van de botsproeven, die het NHTSA heeft bekendgemaakt, werden de vier- en vijfdeurs Kalos-modellen (die in Amerika op de markt worden gebracht onder de merk- en typeaanduiding Chevrolet Aveo) met de hoogste waardering onderscheiden: 5 sterren voor de bescherming van de bestuurder en de voorpassagier bij botsproeven aan de voorzijde.

Daewoo Kalos

De NHTSA voert crashtests uit met alle autos die in de Verenigde Staten van Amerika worden verkocht, in overeenstemming met de richtlijnen van U.S. NCAP (New Car Assessment Program). Voor het uitvoeren van de frontale botsproeven wordt de auto over de volledige breedte van de voorkant gecrasht op een betonnen muur met een snelheid van 56 kilometer per uur. Dit komt overeen met een frontale botsing tussen twee gelijkwaardige auto's die allebei diezelfde snelheid rijden.

De veiligheid van de Kalos is gerealiseerd door optimaal gebruik te maken van hoogwaardig staal (dat voor 46 procent deel uitmaakt van de carrosserie), de integratie van vernieuwende veiligheidsmaatregelen en de toepassing van zijairbags.

Daewoo Kalos

Pieter Stokman, Manager Public Relations van Daewoo Motor Benelux: "Tot de krachtige positionering van Daewoo behoort uiteraard de aantrekkelijke prijs-kwaliteit verhouding, maar het is uiteraard zeer verheugend dat daarnaast de veiligheid van onze producten optimaal is, zoals blijkt uit ongeveer de zwaarste crashtest ter wereld. Zo maakt Daewoo bij de Kalos als eerste Koreaanse autofabrikant gebruik van zij-airbags in dit segment van de markt".

KwikFit
Extra vermogen voor Daewoo KalosExtra vermogen voor Daewoo Kalos
26 oktober 2004
Daewoo Kalos wint weer designonderzoekDaewoo Kalos wint weer designonderzoek
7 juli 2004
Daewoo introduceert Kalos sedanDaewoo introduceert Kalos sedan
4 november 2003
Warm onthaal voor Daewoo ChallengeWarm onthaal voor Daewoo Challenge
12 oktober 2003
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum