15 augustus 2001
Daewoo Kalos

Daewoo Kalos

Daewoo Kalos en Vada debuteren op IAA

Autozine
15 augustus 2001 | Over enkele weken opent de IAA in Frankfurt voor de 59ste maal haar deuren en dat betekent voor Daewoo het moment om het publiek te verrassen met een wereldpremière. In Hal 9, op stand C14, toont de Koreaanse autofabrikant voor het eerst de Daewoo VADA concept car, alsmede het Kalos studiemodel, die al eerder in Europa te zien was maar waarvoor Daewoo inmiddels concrete productieplannen heeft aangekondigd.
XLLease

Als absolute wereldpremière introduceert Daewoo op de IAA in Frankfurt het VADA studiemodel, een auto die past binnen het immer populairder wordende segment van de Sport Utility Vehicles. Uit het forse en gespierde uiterlijk blijkt al dat de VADA zich vooral op het sportieve vlak, op onverharde paden en in het dagelijkse verkeer prima op zijn gemak voelt. De VADA is ontworpen om op alle gebieden en ondergronden en op elk moment het optimale compromis te bieden.

Daewoo Kalos

De tweede nieuweling, de Daewoo Kalos, was eerder dit jaar als studiemodel al op de Genève Motor Show te zien. Inmiddels heeft Daewoo besloten dit compacte model daadwerkelijk in productie te nemen. De productiestart staat gepland voor de herfst van 2002. Voorlopig zal de Daewoo Kalos debuteren in een vijfdeurs hatchback uitvoering en als vierdeurs sedan. Later wordt aan het gamma ook een driedeurs hatchback toegevoegd. Voor de motorisering biedt Daewoo in eerste instantie een keuze uit drie benzinemotoren, met een cilinderinhoud van 1,2, 1,4 en 1,6 liter.

Extra vermogen voor Daewoo KalosExtra vermogen voor Daewoo Kalos
26 oktober 2004
Daewoo Kalos wint weer designonderzoekDaewoo Kalos wint weer designonderzoek
7 juli 2004
5 sterren voor Daewoo Kalos in crashtest5 sterren voor Daewoo Kalos in crashtest
21 april 2004
Daewoo introduceert Kalos sedanDaewoo introduceert Kalos sedan
4 november 2003
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum