21 september 2004
Dacia Logan
Nieuws

Dacia Logan

Dacia Logan binnenkort ook te koop in West-Europa

21 september 2004 - De uitstekende ontvangst van de auto door de autopers en door het grote publiek en de uitslagen van gevoerde klantenenquetes hebben Renault doen besluiten de Dacia Logan op meer markten te introduceren dan aanvankelijk de bedoeling was.

De Logan zal onder het merk Dacia in de meeste West-Europese landen worden verkocht via de Renault dealerorganisatie, die de versies met een uitrustingsniveau overeenkomstig de behoeften van de West-Europese markt zullen voeren. De in 2005 vast te stellen verkoopprijzen zullen naar schatting beginnen bij 7.500 euro en varieren afhankelijk van de plaatselijke belastingen.

Dacia Logan

De Dacia Logan werd onlangs met groot succes geintroduceerd op de Roemeense markt waar afgelopen zomer al 11.000 autos voorbestellingen werden genoteerd. Er werden nog eens 2.250 extra bestellingen geregistreerd tussen 9 september, de officiele introductiedatum van de auto, en 13 september, de laatste dag van de open dagen die georganiseerd werden door de dealerorganisatie.

Volgens de projectplanning zal de Logan vervolgens worden gelanceerd tussen oktober 2004 en eind 2005 in de Midden-Europese en West-Euorpese landen, in het Midden-Oosten en Noord-Afrika en in november 2004 in Turkije. Buiten West-Europa wordt de Logan in totaal in 35 landen geintroduceerd. De Logan zal worden geproduceerd in Rusland, Marokko, Colombia en Iran. De internationale ontwikkeling blijft de hoogste prioriteit van de Groep vormen.

Dacia Logan