15 november 2013
Dacia Logan MCV

Dacia Logan MCV

Dacia Logan MCV vanaf november bij dealer

Autozine
15 november 2013 | De Dacia Logan MCV staat in de startblokken. De nieuwe gezinsauto staat vanaf 23 november bij de Dacia-dealer. Geïnteresseerden kunnen de nieuweling echter al eerder bekijken en rijden. De tweede generatie Logan MCV, ontworpen door Renault en Dacia designdirecteur Laurens van den Acker, maakt 16 november zijn opwachting tijdens de Dacia-fandag op voormalig vliegveld Valkenburg bij Katwijk.
Profile
 

Dacia heeft voor de Logan MCV een benzine- en een dieselmotor beschikbaar, beide met een vermogen van 90 pk (66,1 kW). De TCe 90 (benzinemotor) heeft een CO2-uitstoot van 116 g/km, de dCi 90 (dieselmotor) stoot 99 g/km uit. De Logan MCV dCi 90 vraagt gemiddeld per 100 kilometer om 3,8 liter diesel. De TCe 90 is met 5,0 l/100 km voor benzinemotoren eveneens zuinig.

Dacia Logan MCV

De bagageruimte van de Logan MCV heeft een inhoud van 573 liter. Met de in praktische, ongelijke delen neerklapbare achterbank neergeklapt, groeit de inhoud van de bagageruimte naar 1.518 liter. Het is mogelijk om met de Logan MCV objecten tot een lengte van maximaal 2,7 meter te vervoeren. Inzittenden hebben de beschikking over in totaal 16 liter aan bergruimte, verdeeld over een complete reeks opbergvakken in de portieren, het dashboard en onder het harde gedeelte van de afdekhoes in de bagageruimte.

De koper van de nieuwe Dacia Logan MCV heeft de keus uit drie uitvoeringen: Ambiance, Lauréate en Prestige. De Ambiance is standaard onder meer voorzien van ABS, ESC met Hill Start Assist (alleen op de TCe), dagrijverlichting en centrale portiervergrendeling.

Hieraan voegt de Lauréate een radio met MP3- en Bluetooth-functionaliteit, USB-ingang en bediening op het stuurwiel en een boordcomputer toe. Daarnaast zijn in het interieur van de Lauréate diverse chroomkleurige accenten aangebracht.

Dacia Logan MCV

De Logan MCV Prestige is het topmodel. Voor een meerprijs van 1.300 euro ten opzichte van de Lauréate is deze uitvoering voorzien van zaken als een MEDIA NAV multimedia- en navigatiesysteem, airconditioning, cruisecontrol en parkeersensoren achter.

De nieuwe Dacia Logan MCV TCe 90 is leverbaar vanaf 11.990 euro, de dCi 90 Lauréate (de Ambiance-uitvoering is er niet voor de dieselversie) kost  15.290 euro.