5 maart 2013
Dacia Logan MCV

Dacia Logan MCV

Dacia introduceert Logan MCV

Autozine
5 maart 2013 | Na de nieuwe Dacia Sandero en Sandero Stepway vult Dacia zijn aanbod aan met de nieuwe Logan MCV. Het nieuwe model is vanaf het tweede kwartaal van 2013 te bestellen. Met zijn grote afmetingen (4,49 m lang en een bagageruimte van 573 liter) ontstaat een surplus aan ruimte en laadvermogen (430 mm langer dan de nieuwe Sandero). Dat biedt de mogelijkheid om voorwerpen met een lengte van 2,7 m te vervoeren.
 

Dacia heeft extra aandacht besteed aan de binnenruimte van de nieuwe Logan MCV. Het stuurwiel en de bestuurdersstoel kunnen worden afgesteld (afhankelijk van de versie). Het interieur kent talrijke opbergruimtes, zoals de opbergvakken in de voor- en achterportieren, de insteekvakken of de opbergruimte bovenop het dashboard. In totaal biedt de nieuwe Logan MCV zestien liter opbergruimte in het interieur. De bagageafdekhoes (afhankelijk van de versie) bevat een vast hard gedeelte met een opbergvak als extra opbergruimte.De achterbank is standaard 1/3-2/3 neerklapbaar.

Dacia Logan MCV

De nieuwe uitrustingen die op de Dacia Lodgy en Dokker of de nieuwe Sandero zijn geïntroduceerd, zijn functioneel, eneenvoudig:

  • MediaNav, het complete multimedia- en navigatiesysteem met touchscreen (afhankelijk van de versie).
  • Dacia Plug&Radio, het multimediasysteem zonder poespas, een eenvoudig en efficiĆ«nt multimediasysteem.
  • Cruise control met snelheidsbegrenzer (afhankelijk van de versie) .
  • Parkeersensoren achter (afhankelijk van het uitrustingsniveau).
  • Stuurbekrachtiging, standaard vanaf het instapmodel.

Net als voor de nieuwe Sandero wordt de nieuwe Logan MCV in Nederland met één benzinemotor leverbaar, namelijk de driecilinder turbo-benzinemotor TCe 90. Het blok belooft een brandstofverbruik van 5 l/100 km en een beperkte CO2-uitstoot van 116 g / km. Hiermee valt de Logan MCV in de 20% bijtellingscategorie voor de zakelijke rijder.

Dacia levert één dieselmotor voor de nieuwe Logan MCV: de 1.5 dCi, met 90 pk (66 kW). De 1.5 dCi noteert een brandstofverbruik van 3,8 l/100 km en stoot 99 g/km uit. Ook de dieselversie valt hiermee in de 20% bijtellingscategorie voor de zakelijke rijder.

Dacia Logan MCV

Met de functie ECO-mode kan de bestuurder zijn brandstofverbruik optimaliseren. Als deze functie is ingeschakeld, worden bepaalde rijparameters aangepast door de werking van de motor en de verwarming zo te wijzigen dat het brandstofverbruik wordt verlaagd en de auto minder schadelijke stoffen uitstoot. Dat gebeurt zonder dat de bestuurder en de passagiers daar iets van merken. De vermindering kan afhankelijk van de rijstijl en de rijomstandigheden oplopen tot 10%.

Het Elektronisch Stabiliteits Programma (ESP) is standaard vanaf het instapmodel. Het garandeert de stabiliteit van de auto in de lastigste omstandigheden, bijvoorbeeld bij een uitwijkmanoeuvre, gripverlies in de bochten of het rijden op glad wegdek. Noodstopbekrachtiging vult het ABS aan. In geval van een noodstop werkt de noodstopbekrachtiging op het hydraulisch systeem voor een maximale druk op de remmen, vanaf het begin van het remmen, en totdat het ABS-systeem in werking treedt.

Om maximale veiligheid te bieden aan alle inzittenden, is de nieuwe Logan MCV niet alleen uitgerust met frontairbags voor de bestuurder en de voorste passagier, maar nu ook met zijairbags vóór. Als de inzittenden voorin vergeten zijn om de veiligheidsgordel om te doen, worden ze gewaarschuwd door een geluidssignaal en een waarschuwingslampje. Ook heeft de Logan MCV Isofix-bevestigingspunten op de twee zijzitplaatsen achterin. Dit systeem maakt het veilig vastzetten van baby- en kinderzitjes gemakkelijker. Iedere carrosserieconstructie bevat voorgeprogrammeerde kreukelzones. De bumper en de motorkap zijn voor wat betreft vorm, stijfheid en dikte ontworpen voor een betere schokabsorptie, vooral voor de bescherming van voetgangers in geval van een aanrijding.

Dacia Logan MCV

De Nederlandse prijzen en specificaties van de nieuwe Dacia Logan MCV worden in mei bekendgemaakt. De auto staat medio juni bij de Dacia dealer in de showroom.