5 januari 2012
Dacia Lodgy

Dacia Lodgy

Dacia onthult Lodgy

Autozine
5 januari 2012 | Dacia wordt in 2012 uitgebreid met de Lodgy, een royale MPV die leverbaar wordt als ruime vijf- of zevenzitter. De Lodgy is trouw aan het karakter van het merk Dacia en belooft evenals de huidige modellen heel veel ruimte in het interieur en een no-nonsense standaarduitrusting.
Profile
 

Met zijn ruime afmetingen toont de Lodgy de designkenmerken van Dacia: ruimte, robuustheid en functionaliteit. Het profiel van de auto laat zien dat er veel ruimte is, zelfs voor passagiers op de derde zitrij, evenals een aanzienlijke bagageruimte. Desondanks bedraagt de lengte een bescheiden 4,5 meter.

Dacia Lodgy

Zijn naam, Lodgy, van het Engelse 'lodge', verwijst direct naar zijn belangrijkste kenmerk: de mogelijkheid om een gezin en al hun bagage mee te nemen. De Dacia Lodgy wordt gepresenteerd op de Salon van Genève, in maart 2012.

Voor de 3e deelname van Dacia aan de Andros Trophy breekt het merk weer met alle regels, door voor de eerste keer in de geschiedenis van deze wedstrijd te racen met een MPV, de Lodgy 'Glace'. Er doen twee auto's mee, die worden bestuurd door een team van drie coureurs: Alain Prost, Nicolas Prost en Evens Stievenart. Halverwege het seizoen staat Alain Prost aan kop met twee zeges uit drie wedstrijden.