4 oktober 2012
Dacia Lodgy

Dacia Lodgy

Dacia Lodgy is Gezinsauto van het Jaar 2013

Autozine
4 oktober 2012 | De Dacia Lodgy is door de ANWB verkozen tot 'ANWB Gezinsauto van het Jaar 2013'. De jury van de verkiezing roemt de auto om zijn ruimte en gunstige prijs-kwaliteitverhouding.
 

De ANWB stelt vele eisen aan een goede gezinsauto. Zo moet de auto voor een goede toegankelijkheid van minimaal vier portieren zijn voorzien, is maximaal een C-label toegestaan en mag de vanafprijs niet hoger liggen dan 35.000 euro.

Dacia Lodgy

Ruim 3.200 ANWB-leden surften de afgelopen maanden voor de Gezinsauto van het Jaar-verkiezing naar de website van de ANWB om hun favoriete auto te selecteren. De toppers uit deze lijst zijn uiteindelijk getest. Zo liet de Lodgy onder meer de Ford Focus, de Hyundai i30 SW, de Mercedes-Benz B-Klasse en de Toyota Prius Wagon achter zich. Het is de eerste keer dat Dacia de titel ANWB Gezinsauto van het Jaar in de wacht sleept.

De Dacia Lodgy is bedoeld voor gezinnen die een ruime, veelzijdige en budgetvriendelijke auto wensen. De familieauto met vijf of zeven zitplaatsen is 4,5 meter lang en 1,75 meter breed. De Lodgy biedt een bijzonder royale bagageruimte. In de vijfpersoonsversie bedraagt die al 827 liter, met de achterbank neergeklapt zelfs 2.617 liter, waarmee de Lodgy tot de ruimste in zijn segment behoort.

De Lodgy standaarduitrusting biedt al het noodzakelijke, maar kan worden uitgebreid met onder meer een volledig nieuw MEDIA NAV-multimediasysteem met geïntegreerd navigatiesysteem, radio, diverse aansluitmogelijkheden en Bluetooth® voor handsfree bellen, parkeersensoren in de achterbumper of een snelheidsbegrenzer.

De MPV is leverbaar met keus uit drie motoren: de nieuwe 1.2 TCe 115 benzinemotor en de dCi 90 en de dCi 110 dieselmotoren, waarbij de dCi 90 nog tot eind 2012 in de categorie van 20% bijtelling bij zakelijk gebruik valt.