29 augustus 2017
Citroen e-Mehari

Citroen e-Mehari

Courreges stijlt Citroen e-Mehari

Autozine
29 augustus 2017 | Citroën presenteert de exclusieve limited edition Citroën e-Mehari Styled by Courrèges. Van deze uitvoering worden 61 exemplaren gebouwd, verwijzend naar het jaar waarin het modehuis Courrèges werd opgericht. De samenwerking tussen Citroën en het modehuis begon in 2016 en leidde tot de gezamenlijke ontwikkeling van een concept car. Met de limited edition Citroën e-Mehari Styled by Courrèges hebben de Franse merken de handen wederom ineengeslagen. Beide merken hebben dezelfde waarden hoog in het vaandel staan, zoals creativiteit en innovatie, en beide merken hechten grote waarde aan duurzame mobiliteit. Waar de concept car wit van kleur is, kenmerkend voor het modehuis, werd dit keer gekozen voor de andere kant van het kleurenspectrum met de lakkleur Vinyl Black.

Op zoek naar een Citroen e-Mehari?
bynco heeft er 1 vanaf € 17.045,-

Citroen e-Mehari

Citroën e-Mehari (niet in Nederland te koop) in deze exclusieve limited edition oogt moderner, terwijl hij nog altijd over een fris design beschikt en volop gebruiksvriendelijkheid biedt. Nieuwe voorzieningen zoals de hard top en de zijruiten, het 'Easy Entry' systeem, de centrale deurvergrendeling en de airbag zorgen voor meer veelzijdigheid, gebruiksgemak en comfort.

Citroen e-Mehari

De nieuwe Citroën e-Mehari Styled by Courrèges kort samengevat:

  • Een 4-zits cabriolet in de geest van de MEHARI uit 1968
  • Een beperkte oplage van 61 exemplaren, een verwijzing naar het jaar waarin Courrèges werd opgericht
  • Een karakteristieke auto die zich thuis voelt op alle soorten wegdek en in alle weersomstandigheden
  • Exclusieve carrosserielak Vinyl Black en vaste hard top in hoogglans zwart
  • Een nieuwe interieurstijl met een bandje in Courrèges-stijl, witte TEP stoelen, een plaatje met het productienummer en een specifiek voor dit model ontwikkelde tweekleurige tas van Courrèges

Meer voorzieningen en verbeteringen die zorgen voor een hoger kwaliteitsniveau, zoals 100% elektrisch, emissievrij rijden en een motorkoppel dat met bijna 20 procent is verhoogd. Dit is daarom de eerste elektrische auto die het predicaat 'French Origin Guaranteed' heeft gekregen.

De Citroën e-Mehari zal vanaf 8 september aanstaande in de Galerie Joseph worden getoond tijdens de Paris Design Week, en zal midden september op de Frankfurt Motorshow acte de présence geven.

Citroën toont E-MEHARI ConceptCitroën toont E-MEHARI Concept
26 februari 2016
Citroën introduceert E-MEHARICitroën introduceert E-MEHARI
7 december 2015
 

Info

Test

Techniek

Occasions

Forum