7 december 2015
Citroen e-Mehari

Citroen E-MEHARI

Citroen introduceert E-MEHARI

Autozine
7 december 2015 | Citroen onthult de E-MEHARI. De E-MEHARI is een knipoog naar de eerste Méhari uit 1968, maar dan een die in het huidige tijdsbeeld past: een 100% elektrische vier-zits cabrio. In deze nieuwe fase van de samenwerking met de Groupe Bolloré, laat Citroen zien dat het merk andere, frisse en optimistische auto's wil brengen.

Op zoek naar een Citroen e-Mehari?
bynco heeft er 1 vanaf € 17.045,-

Citroen e-Mehari

De E-MEHARI heeft een verhoogd silhouet dat wordt onderstreept door zwarte onderdelen: de zijschermverbreders, de onderkant van de carrosserie en de bumpers.

Citroen e-Mehari

De E-MEHARI gaat met dezelfde drive door het leven als de oude Méhari, door zijn uiterlijk en zijn karakter, maar ook door zijn praktische eigenschappen. Net als de Méhari, geïntroduceerd in 1968, heeft de E-MEHARI:

  • een kap met aan de zijkanten brede ruiten waarmee hij kan worden afgesloten. Het hele systeem kan worden teruggeklapt waardoor men ervoor kan kiezen alleen de voorkant, of de achterkant of de zijkanten, dan wel alles te bedekken.
  • vier zitplaatsen, met een opklapbare bank;
  • een verhoogd chassis voor offroad rijden;
  • een carrosserie vervaardigd uit een kunststof die niet corrodeert, geen onderhoud behoeft op het gebied van spuitwerk en die bestand is tegen kleine botsingen door zijn terugverende eigenschappen;
  • een gebruiksvriendelijk karakter: binnen en buitenkant kunnen worden schoongespoten.

De horizontale groeven in de portieren zijn een knipoog van de ontwerpers naar de originele Méhari en ook de carrosseriekleuren zijn dezelfde als die bij de lancering van de eerste Méhari.

Citroen e-Mehari

De E-MEHARI is 100% elektrisch en gebruikt LMP-accu's (Lithium Metaal Polymeer). De LMP accu's onderscheiden zich door het volume aan energie en hun veiligheid in gebruik. Het zijn zogenaamde droge accu's (totaal gesloten) en dat biedt vele voordelen, met name ongevoeligheid voor weersveranderingen. Ze bieden voldoende energie voor een topsnelheid van 110 km/h en een actieradius van 200 kilometer in de stad.

Deze batterijen zijn oplaadbaar in 8 uur tijd met 16A op daarvoor geschikte punten (oplaadpunt aan huis of openbare oplaadpunten van het type Autolib) of in 13 uur op huis-oplaadpunten van 10A.

Citroen e-Mehari

De E-MEHARI wordt in de fabriek van PSA Peugeot Citroen van Rennes gebouwd en komt in het voorjaar van 2016 op de markt in Frankrijk. Er zijn vooralsnog geen plannen om deze auto in Nederland op de markt te brengen.

AutoCoach
Courreges stijlt Citroën e-MehariCourreges stijlt Citroën e-Mehari
29 augustus 2017
Citroën toont E-MEHARI ConceptCitroën toont E-MEHARI Concept
26 februari 2016
 

Info

Test

Techniek

Occasions

Forum