10 juli 2013
Citroen DS3 Cabrio
Nieuws

Citroen DS3 Cabrio

Citroen toont DS3 Cabrio Racing

10 juli 2013 - Op het Goodwood Festival of Speed, het jaarlijkse evenement voor klassieke raceauto's, onthult Citroën het eerste, unieke exemplaar van zijn nieuwe concept car: de Citroën DS3 Cabrio Racing, een knipoog naar de sportieve prestaties van het merk in het WRC.

De Citroën DS3 Cabrio Racing is in Racing stijl aangekleed en daarnaast sportief met een grijze lak Moondark met matte afwerking met textuureffect, 19 inch hoogglans zwarte wielen en Black Chromen details op de handgrepen, de kofferbakomlijsting en de speciale buitenspiegels.

Citroen DS3 Cabrio

Dit concept is toch vooral een DS, met sterke kenmerken, zoals het "Monogramme" DS patroon dat met een glimmende draad op het zwarte stoffen dak is geweven, en op de zijspiegelkappen is gegraveerd, maar ook de kleur Carmin op de remklauwen, het middelste deel van de wielen, de portieren met de brede zijstrips, en op een deel van de belettering en het logo.

De inbreng van Citroën Racing komt tot uitdrukking in de carbonkit, het specifieke remsysteem en de speciale wielophanging. Deze nieuwe editie presteert hetzelfde als de Racing-versie met een 1,6 liter motor met een vermogen van ruim 200 pk.

In het interieur van de Citroën DS3 Cabrio Racing combineert drie materialen (Nappa leder, leder voorzien van het DS-logo en Alcantara) met de kenmerkende DS bekleding met "Confection Bracelet" horlogebandstructuur op de kuipstoelen met glanzende stiksels. De unieke Carmin-kleur komt terug op de stoelen, het dashboard en de versnellingspook. Deze kleur is ook gebruikt voor de stoelomlijsting en het dashboard.

De Citroën DS3 Cabrio Racing zal eveneens te bewonderen zijn op de 65e Autosalon van Frankfurt in september.

IkWilVanMijnAutoAf
Vandebron