27 juni 2005
Citroen C6
Nieuws

Citroen C6

Citroen maakt prijzen C6 bekend

27 juni 2005 - Citroen maakt nu de uitrustingsniveaus en prijzen van de C6 bekend. De C6, die in maart 2005 zijn wereldpremiere beleefde op de Salon van Geneve, zal vanaf begin 2006 in de Nederlandse showroom staan. De prijzen van deze nieuwe reisauto varieren van € 55.100 voor de C6 3.0i V6 benzine tot € 72.900 voor de 2.7 HdiF V6 Exclusive met roetfilter.

Het gamma van de C6 is gegroepeerd rond drie uitrustingsniveaus (C6, C6 Lignage en C6 Exclusive) en twee motoren (V6 3.0i benzine en 2.7 HdiF V6 met roetfilter). Vanaf het basisniveau biedt de C6 een rijke standaarduitrusting op het gebied van comfort en veiligheid, zoals Xenon koplampen met dubbele functie, voor -achter gescheiden automatische airconditioning met zachte luchtstroom, negen airbags die zowel de passagiers voor- als achterin beschermen en niet te vergeten het roetfilter op de V6 Diesel. De C6 beschikt ook over een actieve motorkap, die omhoog komt bij een aanrijding met een voetganger. Hij maakt met mechanische elementen ruimte vrij, om zodoende de botsingsenergie te absorberen en de kracht van de klap van het hoofd tegen de motorkap te verminderen.

Citroen C6

De standaarduitrusting van de C6 kan (afhanelijk van het niveau) worden uitgebreid met enkele opties, zoals het open dak, het pack Executive (luxe fauteuils type TGV voor achterpassagiers), NaviDrive met kleurenscherm, geintegreerde telefoon en spraakherkenning.

De C6 beschikt over een voorwielophanging met dubbele driehoekige draagarmen en flexibel gekoppelde wielnaaf, een achterwielophanging met een langsdraagarm gekoppeld aan de wielnaaf en een nieuwe hydropneumatische vering met instelbare demping.

Citroen C6
IkWilVanMijnAutoAf
Remschijf.nl