1 september 2006
Citroen C6
Nieuws

Citroen C6

Eigen garage voor Citroen C6

1 september 2006 - Citroen onthult de eerste designgarage voor het nieuwe topmodel, de C6, exclusief getekend door architecten van Neutral. Het unieke ontwerp is ontwikkeld in opdracht van Citroen UK en heeft een prijskaartje van € 166.000,-.
Remschijf.nl

Architecten van Neutral Partners, Tapio Spellman en Christian Grou, die onder andere de Allianz Arena van voetbalstadion van München hebben ontworpen, willen de C6 presenteren in een unieke en onafhankelijke omgeving. De inspiratie voor het ontwerp van de garage is afkomstig van de uitgesproken belijning van de C6.

Citroen C6

De garage bestaat uit drie pilaren. Deze zijn opgebouwd uit lichtdoorlatend beton. Tussen de pilaren zijn glazen schuifdeuren geplaatst, die toegang bieden tot de garage aan de voor- en de achterkant. De C6 staat veilig geparkeerd zoals in een traditionele garage, maar geeft voorbijgangers de mogelijkheid de C6 te aanschouwen. De transparante schuifdeuren zijn gebouwd van versterkte, milieuvriendelijke polycarbonaatplaten met gekleurde LCD lagen waardoor de garage kan worden verduisterd als de eigenaar de "privacymode" inschakelt.

Volgens Christian Grou van Neutral partners moedigt de garage "een visuele dialoog" uit tussen de binnen- en buitenkant en tussen de auto en zijn omgeving. Dit is het resultaat van het gebruik van materialen met verschillende transparanties. De architecten voegen hier aan toe dat de C6 een individueel standpunt is en daarom ook een garage verdient die speciaal voor dit model is ontworpen.

Citroen C6
Carsub
Remschijf.nl