19 oktober 2006
Citroen C6
Nieuws

Citroen C6

Viercilinder dieselmotor voor Citroen C6

19 oktober 2006 - Het leveringsprogramma van de exclusieve Citroen C6 is uitgebreid met een 173 pk (125 kW) sterke 2,2 liter HDiF dieselmotor met roetfilter. Deze nieuwe viercilinder krachtbron wordt standaard gecombineerd met een handgeschakelde zesversnellingsbak. De C6 2.2 HDiF is leverbaar vanaf € 53.200,-.
IkWilVanMijnAutoAf

Door deze uitbreiding telt het motorenpalet voor de C6 nu drie verschillende motoren. Naast de nieuwe dieselmotor zijn ook een V6 HDiF dieselmotor en een 3,0 liter V6 benzinemotor beschikbaar. De toevoeging van een viercilinder diesel maakt de luxe berline voor een grotere groep consumenten bereikbaar.

Citroen C6

In de nieuwe krachtbron zijn meerdere innovaties toegepast, zoals een parallelle, sequentiele dubbele turbo en nieuwe systemen voor injectie en verbranding. Hierdoor levert de nieuwe dieselmotor met name bij lagere toerentallen meer rijcomfort, terwijl ook de emissie van CO2 en het brandstofverbruik worden gereduceerd. Hierdoor heeft de C6 2.2 HdiF een energielabel C en voldoet de nieuwe HDiF dieselmotor aan de emissie-eisen volgens de Euro IV norm. De maximale trekkracht van 370 Nm is vanaf 1.500 tpm beschikbaar, en blijft constant tot 2.700 tpm. Doorgaans is dit het toerenbereik dat het meest wordt gebruikt.

De motor is ontwikkeld in de samenwerking tussen PSA Peugeot Citroen en Ford Motor Company en wordt in Frankrijk geproduceerd in de fabriek in Tremery.

Citroen C6
Remschijf.nl