28 juli 2005
Citroen C6
Nieuws

Citroen C6

Citroen prominent aanwezig tijdens Concours d'Elegance

28 juli 2005 - Citroen is sponsor van het nationale Concours d'Elegance, dat op 3 en 4 september gehouden wordt in de tuinen van Paleis Het Loo te Apeldoorn. Het wordt een echt Citroen-feest: naast de vaderlandse premiere van het nieuwe vlaggenschip van Citroen, de C6, zullen ook een achttal creaties van de Parijse carrossier Henri Chapron op basis van de Citroen DS tijdens dit zesde Concours deelnemen.

Henri Chapron gaf zijn koetswerken op basis van de DS klinkende namen als Le Dandy, Palm Beach of Croisette. De happy few kon zich daarin zonder schaamte voortbewegen langs mediterrane boulevards op weg naar zonnige stranden. Chapron was tussen 1959 en 1971 verantwoordelijk voor zon 1500 cabriolets en coupes, waarvan er in Apeldoorn een 50-tal acte de presence zullen geven, naast de 8 die deelnemen aan het concours.

Citroen C6

Tevens is de geheel nieuwe C6 te bewonderen. De C6 is bijna 5 meter lang, is uitgerust met een 6 cilinder benzine- of dieselmotor met roetfilter en onderscheidt zich door zijn eigenwijze vormgeving, volledig in lijn met de DS, die precies 50 jaar geleden op de markt kwam.

De DS laat zien hoe Citroen vijftig jaar geleden haar tijd al ver vooruit was dankzij onder andere de meedraaiende koplampen en de hydropneumatische vering, nu in een doorontwikkelde vorm nog steeds terug te vinden op het huidige gamma met de Citroen C6 als meest recente voorbeeld.

Citroen C6
Remschijf.nl