27 november 2013
Citroen C4 Picasso
Nieuws

Citroen C4 Picasso

Prijzenregen voor Citroen C4 Picasso

27 november 2013 - Nadat de nieuwe MPV van Citroën bij 'Auto Motor und Sport' en 'Auto Bild' al in de prijzen viel, is het weer feest voor de C4 Picasso in Duitsland. Op 26 november werd de auto in Düsseldorf verkozen tot 'Beste Import MPV'. Het is een titel die wordt toegekend door de lezers van Auto Zeitung, één van de grootste Duitse autobladen.

Op zoek naar een Citroen C4 Picasso e-HDi 115 Intensive?
bynco heeft er 10 vanaf € 12.785,-

Citroen C4 Picasso e-HDi 115 Intensive

Vandaag werd de nieuwe Citroën C4 Picasso, de Technospace van Citroën, door de lezers van het Duitse tijdschrift Auto Zeitung verkozen tot 'Beste Import MPV' en sleepte daarmee de Auto Trophy in de wacht voor de categorie MPV.

Citroen C4 Picasso

Het succes van de nieuwe C4 Picasso valt inmiddels wel te af te leiden uit de vele prijzen die deze auto in Europa mocht ontvangen:

  • In Oostenrijk kreeg hij van de lezers van 'Auto Bild' het 'Gouden Stuurwiel' en  daarna de 'Autorevue Award 2013' voor de categorie MPV van de lezers van het autoblad 'Autorevue'.
  • In Duitsland werd deze nieuwe Citroën onlangs nog verkozen tot de 'mooiste MPV van het jaar 2013' tijdens de 'Autonis' ceremonie, die werd georganiseerd door het Duitse blad 'Auto Motor und Sport'. Vervolgens sleepte hij het ‘Das Goldene Lenkrad'  in de wacht, een prijs die wordt toegekend door de lezers van de tijdschriften van 'Auto Bild' en 'Bild am Sonntag'. 
  • In Frankrijk ontving de C4 Picasso op 19 november de prijs voor 'Taxi van het jaar 2013/2014' van de redactie van 'Officiel du Taxi'.
  • In Ierland won hij de 'Continental Irish Car of the Year 2014' in de categorie 'Compact Family Car',  toegekend door de 28 leden van de IMWA (Irish Monitoring Writers Association).

De nieuwe Citroën C4 Picasso dankt het succes aan de expressieve stijl, een interieur als een luxe hotelkamer, vernieuwde technologieën ten behoeve van het comfort en efficiënte motoren. Het motorenaanbod omvat eenextra zuinige versie met een uitstoot van 98 gram CO2/km (e-HDi 90 ETG6) en de nieuwe BlueHDi 150 motor die voldoet aan de Euro 6-norm dankzij een SCR-module (Selective Catalytic Reduction). Dit ie een techniek die de NOx-uitstoot drastisch beperkt (-90%) en tegelijkertijd de CO2-uitstoot reduceert.

Sinds de marktintroductie zijn er van de nieuwe Citroën C4 Picasso en Grand C4 Picasso meer dan 45.000 exemplaren besteld. In Nederland zijn er sinds deze zomer inmiddels ruim 1.300 klantenorders geschreven.

Op zoek naar een Citroen C4 Picasso e-HDi 115 Intensive?
Nederland Mobiel heeft er 122 vanaf € 6.949,-

Citroen C4 Picasso e-HDi 115 Intensive

Dutchlease