3 augustus 2006
Citroen C4 Grand Picasso
Nieuws

Citroen C4 Grand Picasso

Citroen C4 Picasso debuteert in Parijs

3 augustus 2006 - Citroën presenteert in de vorm van de C4 Picasso een wereldprimeur tijdens de Mondial van Parijs. Deze nieuwe en compacte zevenpersoons MPV vormt een uitbreiding van het modelgamma van Citroën. De C4 Picasso onderscheidt zich door een eigenzinnige styling en een reeks originele voorzieningen.

De C4 Picasso is 4,59 m lang, 1,83 m breed en 1,66 m hoog. De drie zitrijen bieden plaats aan maximaal zeven passagiers. De drie zitplaatsen op de tweede zitrij zijn even breed en alle drie voorzien van Isofix bevestigingspunten. Net als in de Xsara Picasso is de interieurvloer volledig vlak, voor optimale bewegingsvrijheid en ook voor de passagier in het midden een comfortabele zithouding. De derde zitrij belooft voldoende ruimte voor twee volwassenen, met extra voetruimte voor meer comfort.

Citroen C4 Grand Picasso

Het laadvolume hangt af van de opstelling in het interieur. In de meest gebruikte opstelling zijn de zitplaatsen op de derde rij neergeklapt, en is de tweede rij volledig naar achteren geschoven. Hiermee bedraagt het laadvolume onder de hoedenplank 576 liter. Dankzij de separaat openklappende achterruit kan de bagageruimte eenvoudig tot het dak worden geladen. In de zevenpersoons opstelling wordt de laadruimte vergroot door de diepe, afgesloten compartimenten onder de derde zitrij. Wanneer de tweede en derde zitrij zijn neergeklapt, heeft de bagageruimte een volume van 1.951 liter.

Dankzij het modulaire design van de C4 Picasso kan de indeling van het interieur snel worden aangepast, zonder de stoelen uit de auto te verwijderen. De tweede zitrij kan worden weggeklapt zonder de hoofdsteunen te verwijderen. De derde zitrij kan onder de laadvloer worden weggeklapt, zonder de hoofdsteunen te verwijderen. Als alle zitplaatsen zijn weggeklapt, ontstaat een volledig vlakke laadvloer die doorloopt tot de rugleuningen van de voorstoelen. De zittingen van de tweede zitrij klappen na een druk op de knop net als een bioscoopstoel automatisch omhoog. Daarna kan de tweede zitrij eenvoudig tegen de voorstoelen worden aangeschoven.

De C4 Picasso is voorzien van pneumatische vering voor de achterwielen. Deze vering biedt de mogelijkheid - via een bedieningsknop in de kofferruimte - om de tildrempel te verhogen of te verlagen, waardoor het gemakkelijker wordt grotere voorwerpen in en uit te laden.

Citroen C4 Grand Picasso

De C4 Picasso wordt leverbaar met een nieuwe elektronisch bediende zes-versnellingsbak, in combinatie met de 143 pk sterke 2,0 liter benzinemotor of met de HDiF dieselmotor van 110 pk of 138 pk, beide voorzien van een roetfilter (FAP).

IkWilVanMijnAutoAf
Remschijf.nl