27 april 2005
Citroen C4 Coupe
Nieuws

Citroen C4 Coupe

Citroen C4 1.6 16V beste caravantrekker van 2005

27 april 2005 - Om een antwoord te krijgen op de vraag "wie trekt het best?" onderwerpt de redactie van het ANWB maandblad "Kampeer & Caravan Kampioen" jaarlijks twintig tot vijfentwintig nieuwe auto's aan een vergelijkingstest. Een tienkoppige jury van auto- en caravanjournalisten uit binnen- en buitenland is twee dagen bezig om uit te maken wie zich "Trekauto van het Jaar mag noemen". Deze keer viel de eer te beurt aan de Citroen C4 1.6 16V. De C4 wist eerst in zijn klasse te winnen en werd daarna uitgeroepen tot overall winnaar.

Op zoek naar een Citroen C4 Coupe 2.0 16v VTS ?
Nederland Mobiel heeft er 37 vanaf € 550,-

Citroen C4 Coupe 2.0 16v VTS (180 pk)

Eervolle vermeldingen gaan naar de Volvo V50 2.0D, de Hyundai Sonata 2.4 en de Citroen C5 1.6 HDI. De jury heeft alle auto's getest met een caravan, waarvan het gewicht was afgestemd op dat van de trekkende auto. Tijdens de testritten wordt gelet op prestaties, weggedrag en comfort.

Citroen C4 Coupe

Een zogenaamde non-driving jury onderzoekt de vakantievriendelijkheid van de auto's. Zij let onder meer op de inhoud van de bagageruimte en geven punten voor het gemak waarmee de caravan (12 volt stekker, enz.) aan de auto is te koppelen.

Arnaud de Lamothe, Algemeen Directeur van Citroen Nederland, is erg blij met deze onderscheiding; "De rijeigenschappen van de Citroen C4 worden beloond door een vakkundige jury. Voeg daarbij de 5 sterren die de auto heeft gekregen van EuroNCAP en we kunnen niet anders dan concluderen dat we de consument een zeer comfortabele en veilige auto te bieden hebben".

XLLease