29 april 2005
Citroen C4 Coupe
Nieuws

Citroen C4 Coupe

Bijzondere reclame voor Citroen C4 ook op Nederlandse tv

29 april 2005 - Hoe kun je een Citroen C4 laten dansen? Je huurt sterchoreograaf Marty Kudelka - onder andere verantwoordelijk voor de danspasjes van Justin Timberlake en Jennifer Lopez - in en laat hem gedurende 2 maanden de laatste animatietechnieken toepassen op een ingescande 3D Citroen C4.
Sneeuwkettingen4u

Het resultaat is een 25 seconden durende tv-commercial waarin de Citroen C4 verandert in een dansende robot. Marty Kudelka werd van onder tot boven beplakt met sensoren en leefde zich vervolgens uit op de dansvloer. Zijn bewegingen werden vervolgens gebruikt voor de Engelse commercial, ontsproten aan het brein van de creatieven van het Londense kantoor van Euro RSCG, die vanaf 2 mei ook op de Nederlandse tv te zien zal zijn.

Citroen C4 Coupe

"Het was een ongewone uitdaging. Ik probeerde mezelf voor te stellen als een robot en mijn bewegingen mechanisch te maken", aldus Kudelka, die al diverse prijzen won voor zijn choreografie voor grote Amerikaanse sterren. Marketing Directeur van Citroen Nederland Wil Giezenaar is blij met de commercial: "Bij een bijzondere auto hoort een bijzondere commercial en dat is deze reclame zeker!"

De muziek is van Les Rythmes Digitales met Jacques Your Body.

Vandebron