27 november 2009
Citroen C3 Picasso
Nieuws

Citroen C3 Picasso

Citroen C3 Picasso wint OpMaat Award

27 november 2009 - De OpMaat Award 2009/2010 is gewonnen door de Citroën C3 Picasso. De autoredactie van het tijdschrift OpMaat reikt jaarlijks de OpMaat Award (OMA) uit. De OMA wordt toegekend aan een fabrikant die een automobiel op de markt heeft gebracht die positief opvalt door een combinatie van ruimtecomfort, space for money en ergonomie.
Remschijf.nl

Aan de toekenning van de OpMaat Award gaat de OpMaat Selectie vooraf. Voor dit jaar zijn dat achtereenvolgens: BMW X1, Citroën C3 Picasso, Citroën C4 Grande Picasso, Mitsubishi Lancer, Opel Insignia, Peugeot 3008 en de Seat Exeo.

Citroen C3 Picasso

De top drie voor de OpMaat Award 2009/2010 ziet er als volgt uit:

  1. Citroën C3 Picasso
  2. Opel Insignia
  3. BMW X1

De Citroën C3 Picasso biedt volgens het juryrapport zowel voor- als achterin een goede zitplaats, waarbij men vrijwel geen hinder ondervindt van een extreme omvang of lengte. Het stuur is in hoogte en diepte goed verstelbaar en achterin is de hele bank over 15 cm verschuifbaar, dus men heeft of meer beenruimte of kan meer bagage kwijt. Het sterkste punt is volgens OpMaat dat deze voorzieningen standaard zijn vanaf de aller goedkoopste uitvoering.

Wittebrug
Vandebron