27 november 2021

Forum Citroen C3 Picasso

Reacties van eigenaren

  

, datum: 19 juni 2015

Ervaring met C3 Picasso: Fijne Auto. Ik maak veel kms met caravan in de vakantie. Geen enkel probleem en hij is in vergelijk met mijn vorige Koreaan superzuinig! Goede stoelen, ook op lange ritten. En dan het model, je houdt er van of niet, je hebt veel ruimte. Ik vind het een artistiek hoogstandje met karakter waarbij de praktische zaken soms een beetje ten koste gaan van de vormgeving zoals het opzetten van ruitenwissers en de vorm van de achterklep (denk om je hoofd). Vooral het ingebouwde handsfree bellen is ideaal.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Ik woon in het westen des lands maar ga voor onderhoud eens per jaar terug naar citroen subdealer Polman in Elst. Dit zegt genoeg over de kwaliteit die hij levert dunkt mij.

Uitvoering1.6 Trekker (Belgie)
Brandstofdiesel
Bouwjaar2012
In bezit2 jaar
KM-stand30.000 km

Betrouwbaarheid7
Comfort7
Motor9
  
  

, datum: 26 oktober 2012

Ervaring met C3 Picasso: Gewoon een fijne familie reisauto voor een goede prijs.

Ervaring met verkoop: Ik woon in Frankrijk en heb de auto bij een Franse Citroendealer gekocht

Uitvoering1.6 Exclusive
Brandstofdiesel
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand45.000 km

Betrouwbaarheid7
Comfort8
Motor8
  
  

, datum: 12 november 2011

Ervaring met C3 Picasso: Mooie auto, voorheen Xsara Picasso en was ook erg tevreden.
Voordelen: veel ruimte voor- en achterin, goede stoelen, goed verstelbaar. Ook de kofferbak met de 2 laadvloeren uitstekend. Goede hoge zit met veel zicht ook rondom. Redelijk zuinige motor en een genot om mee te rijden!

Nadelen: Ruitenwissers naar voren zetten vergt enige oefening, alsmede opening moterkap. Audio bediening vergt ook enige kennis maar werkt goed. De kwaliteit is naar behoren, vooral het afspelen van een usb stick is uitstekend te noemen.

Ervaring met onderhoud (witmerk garage): Ik kom voor onderhoud al heel lang in deze garage en ben altijd goed geholpen.

Tip: Niet voor iedere scheet naar een andere garage rennen en altijd redelijk denken. We zijn allemaal mensen... De auto berijden zoals het hoort met verstand. Het is geen tank!

Ervaring met verkoop: De verkoop verliep prima en kreeg een redelijke prijs voor mijn Xsara Picasso van 2002.

Tip: Koop altijd een reservewiel erbij. Maar dit geld voor alle auto's voorzien van een bandenreperatieset.

Een bijkomend voordeel: De winterbanden van mijn vorige Xsara Picasso passen ook op de C3 pPcasso en dat scheelt ook een slok op de bekende borrel!

UitvoeringAuro 1.4 Vti
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand24.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Fre. Metselaar, datum: 28 september 2013

Antwoord: De opmerking "Auto berijden zoals het hoort" doet me toch denken aan zwakheden die een andere auto niet vertoont. Kennelijk is er iets kapot gegaan na een poosje rossen. En daar hoort een auto tegen bestand te zijn. Na 7 (nieuwe) Citroens bezeten en verdedigd te hebben vind ik het heerlijk om inmiddels alweer honderdduizenden kilometers zonder ook maar een storing onbekommerd in een Japanner rond te rijden.

 
Reactie van: Peter. Hautekiet, datum: 1 maart 2016

Antwoord: Ook ik maak dezelfde aanmerking: rijd nu 2 jaar met een Japanner (HONDA Civic) en het tot nu toe geen enkel probleem gehad met deze wagen dit in tegenstelling tot mijn vorige wagen, een Citroen C5. Ook de kostprijs voor het onderhoud scheelt een aardige duit: de kostprijs van de kleine beurt bij Citroen is gelijk aan de grote beurt bij Honda!

  

, datum: 1 maart 2011

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Moet zijn eerste beurt nog krijgen interval van 2 jaar of 30000 km dus top. De tevredenheid geldt dus voor mijn vorige auto's.

Uitvoering1.6 Vti Exclusive
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit2 jaar
KM-stand20.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort7
Motor6
  
 
Reactie van: Ingefred, datum: 29 januari 2012

Antwoord: Een goede raad van tante Kaat: VERVANG OLIE EN OLIEFILTER ALLE 10.000 KM!

 
Reactie van: Marc281061, datum: 29 augustus 2021

Antwoord: Wat een flauwe kul. Citroen zegt elke 20000 of elk jaar de olie vervangen. Gebruik wel de voorgeschreven synthetische olie.

Op zoek naar een Citroen C3 Picasso?
bynco heeft er 1 vanaf € 12.120,-

Citroen C3 Picasso

  

, datum: 29 augustus 2010

Ervaring met C3 Picasso: Ik heb reeds een jaar problemen met de versnellingsbak. Het heeft een hakerige versnelling. Het schakelen gaar niet soepel en soms is het bijna onmogelijk om de versnelling van de ene naar der andere versnelling te krijgen.
Ik ben een vervent Citroen-rijder, maar dit heb ik nog nooit ondervonden met mijn andere Citroen. Zijn er mensen die hetzelfde probleem hebben?
Ik heb hierover reeds contact met de klantenservice van Citroen Nederland maar de oplossingen zijn nog steeds niet doeltreffend.

UitvoeringAura
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand7.700 km
DealerAutobedr. Van de Weem

Betrouwbaarheid4
Comfort7
Motor6
  
 
Reactie van: Dehaan, datum: 1 november 2010

Antwoord: Ook ik had dit probleem met mijn auto. Onlangs is er een nieuwe versnellingsbak geplaatst (garantie). De auto rijdt weer soepel en geen gestuntel en gekraak meer bij het schakelen.

 
Reactie van: Poepie877, datum: 1 november 2011

Antwoord: Ik heb dit met mijn Picasso ook. Op een gegeven moment begon het in de file, na die tijd ff geen problemen gehad.
Ik was onderweg naar een afspraak en daar had ik in eens geen koppelingspedaal meer; die lag op de bodem. Mjn kabel gebroken. Kabel laten maken en lekker aan het rijden, begon hij weer slecht te schakelen! Koppelingspedaal staat ook lager dan die van de rem. Dat was de opmerking van de monteur: dat duidt op koppelingsplaten en de rest. Ik was zo blij met mijn auto. Maar goed, ik ben nu aan het twijvelen of ik het allemaal laat maken.

 
Reactie van: Awinterink, datum: 3 november 2011

Antwoord: Ik heb problemen gehad met het terugschakelen van de derde/vierde naar de tweede versnelling. Dealer heeft het prbleem onderkend. Er is vorige maand een nieuwe koppelingsplaat gemonteerd. Probleem tot nu toe opgelost.

  

, datum: 7 september 2009

Ervaring met C3 Picasso: De auto voelt heel degelijk aan en is erg stil van binnen. De uitrusting is perfect (Exclusief). Ook is er zeer veel ruimte in de auto: we demonteren het voorwiel uit onze fietsen en nemen de fietsen dan mee in de C3 Picasso. Tot nu toe geen enkel mankement tegen gekomen!

Uitvoering1.6 Excl.
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand1.700 km
DealerAuto Palace

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: Marc281061, datum: 29 augustus 2021

Antwoord: Controleer echt regelmatig de olie. 1.6 VTI motoren verbruiken nu eenmaal olie.

 
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions