10 september 2008
Citroen C3 Picasso
Nieuws

Citroen C3 Picasso

Citroen C3 Picasso begin 2009 bij de dealer

10 september 2008 - De allernieuwste MPV van Citroën, de C3 Picasso, wordt tijdens de komende Mondial in Parijs gepresenteerd aan het publiek. De auto verschijnt begin 2009 in de showrooms van Citroën. In het Slowaakse Trnava zullen straks 110.000 exemplaren per jaar van de band rollen. De auto moet dan ook een belangrijke plaats gaan innemen op de markt, net als de C4 Picasso en de Grand C4 Picasso.
Wittebrug

Met zijn lengte van 4,08 m, breedte van 1,73 m en hoogte van 1,62 m is de voorkant compact en ligt de nadruk bij de achterkant op de verticale lijnen. Dankzij deze proporties is er voor alle inzittenden veel ruimte. Ook de inhoud van de bagageruimte liegt er niet om: met 500 liter VDA onder de hoedenplank.

Citroen C3 Picasso

De achterbank kan in ongelijke delen worden neergeklapt en de stoelen kunnen los van elkaar 150 mm naar voren of naar achteren worden verschoven, zodat iedereen comfortabel kan plaatsnemen in de auto. De achterstoelen kunnen worden weggeklapt. In combinatie met de verstelbare laadvloer van de bagageruimte kan zo een volledig vlakke laadvloer worden gevormd tot aan de stoelen van de eerste zitrij. Door ook nog de rugleuning van de passagiersstoel neer te klappen, ontstaat een totale laadlengte van ruim 2,41 m.

Citroen C3 Picasso

De bestuurder en de passagiers hebben vanuit de C3 Picasso een panoramisch zicht. De bestuurder zit hoog en heeft aan alle kanten zicht op de weg door de driedelige voorruit met uiterst smalle voorruitstijlen. Het totale glasoppervlak, inclusief panoramadak, kan 4,52 m2 bedragen.

Citroen C3 Picasso

Naast de al bekende dieselmotor, de HDiF 110 met roetfilter, komen er voor de C3 Picasso twee benzinemotoren van een nieuwe generatie, de VTi 95 en de VTi 120. De CO2-uitstoot van deze motoren is beperkt: bij de HDiF 110 is de uitstoot 130 g/km. De uitvoeringen van de C3 Picasso met HDiF-motor zijn overigens voorzien van het Airdream-label dat wordt toegekend aan de milieuvriendelijkste auto's in het gamma van Citroën.

Remschijf.nl