21 augustus 2001
Citroen C3 (2002 - 2010)
Nieuws

Citroen C3 (2002 - 2010)

Citroen heeft een wereldprimeur tijdens de IAA in Frankfurt met de C3

21 augustus 2001 - Citroen presenteert als wereldprimeur op de IAA van Frankfurt 2001 de nieuwe Citroen C3, de productieversie van de C3 Lumiere concept car die op de Mondial de l'Automobile 1998 werd gepresenteerd. Deze concept car gaf een eerste indruk van de richting die Citroen kiest met de vormgeving van haar toekomstige model in het B segment. Met de nieuwe Citroen C3 concretiseert Citroen haar ideeen voor de ideale compacte auto.
Remschijf.nl

De Citroen C3 positioneert zich met zijn nieuwe concept in het Citroen-programma tussen Saxo en Xsara. De C3 is opnieuw een voorbeeld van de dynamische vernieuwingstrend die het Citroen-programma typeert en die met name ook in de recent gelanceerde Xsara Picasso en C5 kan worden teruggevonden. De door het Centre de Creation Citroen ontwikkelde C3 heeft in de eerste plaats een sterke persoonlijkheid met een eigen karakter. Zijn expressieve vorm toont ruimte en oogt sympathiek. Een elektrisch bedienbaar glazen schuifdak van enorme afmetingen reikt tot achter de achterbank en draagt in belangrijke mate bij aan de behaaglijke transparantie in het interieur.

Citroen C3 (2002 - 2010)

In de stad en op de snelweg presenteert de C3 zich als een veelzijdige auto. Zijn innovatieve vormgeving kenmerkt zich door een breedte van 1,67 m en - vooral ook - hoogte van 1,52 m; dit zijn uitzonderlijke maten bij een lengte van 3,85 m. Deze proporties garanderen veel interieurruimte bij compacte buitenafmetingen. De C3 biedt bovendien uitstekende praktische gebruiksmogelijkheden, dankzij een optimaal ruimteaanbod voor zowel de inzittenden als hun bagage. De bagageruimte, met verrassend grote inhoud voor dit marktsegment, is bijzonder praktisch en veelzijdig dankzij het Moduboard, een door Citroen ontwikkelde verdeling van de bagageruimte voor intelligente benutting van de laadruimte.

De compactheid en wendbaarheid, die de C3 dankt aan de nieuwe elektrische, variabele stuurbekrachtiging, maken hem tot een ideale stadsauto. En dankzij zijn hoge uitrustingsniveau en het uitgebreide aanbod van motoren biedt de C3 het rijplezier en het rijcomfort van een ware reisauto. Met deze eigenschappen markeert de C3 een belangrijke ontwikkeling in dit marktsegment en beantwoordt hij aan de wensen van kopersgroepen die hoge eisen stellen op het terrein van gebruikskosten en milieuvriendelijkheid. De nieuwe dieselmotoren met directe inspuiting, de 1.4 HDi en 1.4 HDi 16V, zijn het resultaat van de samenwerking tussen PSA Peugeot Citroen en Ford. Bij de lancering is het modelprogramma opgebouwd rond vier uitrustingsniveaus en vijf motoren. Er zijn twee dieselmotoren van de nieuwe generatie met directe inspuiting: 1.4 HDi 50 kW (70 DIN pk) en 1.4 HDi 16V 66 kW (92 DIN pk). Er zijn drie benzinemotoren leverbaar: 1.1i 44 kW (61 DIN pk), 1.4i 55 kW (75 DIN pk) en 1.6i 16V 80 kW (110 DIN pk). Een adaptieve automatische transmissie met sequentiele bediening is leverbaar in combinatie met de 1.4i motor.

De C3 biedt een breed pakket van zowel actieve als passieve veiligheidsvoorzieningen dat nog niet gemeengoed zijn in deze klasse. De C3 heeft een bijzonder veilig weggedrag en, al naar gelang de uitvoering, beschikt het remsysteem over ABS, een elektronische remkrachtverdeler en een assistentiesysteem voor noodstops. Deze uitgebreide actieve veiligheidsuitrusting wordt gecompleteerd door zes airbags waarvan twee hoofd-airbags en elektrische bediening van de kindersloten vanaf het dashboard. Bovendien is de C3 voorzien van een multiplex bedradingssysteem, van hetzelfde type als in de Xsara Picasso en de C5 wordt toegepast, waardoor hij met diverse intelligente comfort- en veiligheidssystemen kan worden uitgerust. Voorbeelden zijn het elektronische parkeerhulpsysteem, de automatische voorruitwissers met regensensor, de black panel functie, en de bij een noodstop automatisch inschakelende alarmknipperlichten.

Geheel in lijn met hetgeen Citroen reeds liet zien met haar concept car C3 Lumiere, is de C3 een eigenzinnige verschijning, vrolijk, intelligent, veilig en zuinig. Het is een auto met zeer gevarieerde gebruiksmogelijkheden, voor de stad of op de snelweg, voor zakelijk en vrijetijdsgebruik. De Citroen C3 wordt in 2002 op de Nederlandse markt geintroduceerd.

Carsub
Remschijf.nl