28 september 2004
Citroen C3 (2002 - 2010)
Nieuws

Citroen C3 (2002 - 2010)

Citroen zet in op aardgas

28 september 2004 - Citroen en het Franse energieconcern Gaz de France hebben een overeenkomst gesloten voor het ontwikkelen van schone auto's op aardgas. Deze schone brandstof moet met name voor de particuliere automobilist aantrekkelijker worden.

Met het oog op het milieu en kostenbesparingen wordt steeds vaker aardgas als brandstof toegepast. Wereldwijd rijden al zo'n drie miljoen voertuigen op aardgas rond en in de grote Franse steden maken circa 1.500 stadsbussen er gebruik van. Overtuigd van de toekomst van deze brandstof hebben Gaz de France en Citroen besloten hun knowhow en ervaring te bundelen voor de ontwikkeling van aardgasvoertuigen voor de consument.

Citroen C3 (2002 - 2010)

De eerste vrucht van deze samenwerking is de Citroen C3 1.4i op aardgas, die onlangs op de Mondial de l'Automobile is onthuld. De extra schone C3, die in het eerste kwartaal van 2005 al in Frankrijk te koop zal zijn, speelt in op de vraag van uiteenlopende doelgroepen naar zuinige en milieuvriendelijke auto's. Met aardgas is de uitstoot van CO2 ongeveer twintig procent lager dan bij een benzinemotor; bovendien bevatten de uitlaatgassen geen zwaveloxide of lood. Daarnaast profiteert de bestuurder van prestaties, veiligheid, uitrusting en uitstraling die van hetzelfde hoge niveau zijn als bij een gewone C3.

Gaz de France heeft onderzoek verricht om aardgas ook voor particuliere gebruikers aantrekkelijk te maken. Op dit moment bestudeert het energieconcern de mogelijkheden om consumenten thuis aardgas te laten tanken met hun Citroen C3 1.4. De mogelijkheid om zelf met behulp van een kleine compressor veilig in de eigen garage aardgas te kunnen tanken, verhoogt het gebruiksgemak aanzienlijk en zorgt voor een flinke tijdwinst.

Citroen C3 (2002 - 2010)
Remschijf.nl
Vandebron