4 april 2008
Citroen C2
Nieuws

Citroen C2

Facelift voor Citroen C2

4 april 2008 - Citro├źn voorziet de C2 van een nieuw uiterlijk en nieuwe techniek. De voorzijde ondergaat diverse wijzigingen, zoals een brede bumper en een vernieuwde grille met bredere en grotere chevrons.

In de opnieuw vormgegeven grille, met dezelfde nieuw ontwikkelde chevron als op de achterzijde, worden de lijnen in de motorkap voortgezet. Vanaf het tweede uitrustingsniveau is de grille voorzien van een zwartglimmende of een verchroomde strip. Een nieuwe lakkleur – Gris Manitoba – bekrachtigt het uiterlijk van de nieuwe C2. De bumper uit één stuk is op alle uitvoeringen identiek.

Citroen C2

De C2 wordt leverbaar met een Stop & Start-systeem. In combinatie met de 1.4i 16V benzinemotor draagt het systeem bij aan de leefkwaliteit in de stad. Brandstofverbruik en uitstoot in de stad kunnen met tien procent worden teruggedrongen en zelfs met vijftien procent in druk stadsverkeer. Stop & Start maakt in de C2 gebruik van twee technieken: de SensoDrive gerobotiseerde handbak en een elektronisch bediende dynamo, die dienst doet als startmotor. Door dit systeem wordt de motor uitgeschakeld zodra de auto tot stilstand komt (verkeerslichten, files e.d.) en weer gestart als de bestuurder de voet van de rem haalt.

Een reeks voorzieningen zorgt afhankelijk van de uitvoering voor een hoog comfortniveau. Daaronder bevinden zich cruise control met snelheidsbegrenzer, automatische airconditioning, in hoogte en diepte verstelbaar stuurwiel, parkeersensoren achter en automatisch inschakelende verlichting en ruitenwissers. Ook is een USB box als accessoire leverbaar waarmee MP3-spelers en andere draagbare muziekdragers kunnen worden aangesloten op het audiosysteem.

Citroen C2

Per mei is de opgefriste Citroën C2 verkrijgbaar. Prijzen van de C2 worden voor die tijd bekendgemaakt.

Vandebron
Remschijf.nl