17 augustus 2004
Citroen C2
Nieuws

Citroen C2

Citroen komt met snelle C2 VTS

17 augustus 2004 - Citroen breidt de modelreeks van de C2 uit met een zeer sportieve versie, de Citroen C2 VTS. Deze uitbreiding is niet alleen een temperamentvolle uitbreiding van het C2 gamma, maar ook een logisch vervolg op het succes van de Citroen Saxo VTS.
Carsub

De Citroen C2 VTS is uitgerust met een nieuwe 1.6i 16v motor die 125 pk levert, gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak. Deze motor wordt gecombineerd met een uitgebalanceerd, stijf onderstel. Het toerental is begrensd op 7.200 tpm. Nu vergt de acceleratie van 80 tot 120 km/h slechts 8,3 sec in de vierde en 11,3 sec in de vijfde versnelling.

Citroen C2

Het exterieur versterkt het sportieve karakter van de C2 dankzij de achterspoiler en de in de carrosseriekleur gespoten voorbumper en zijskirts. Zijn sportieve uiterlijk wordt verder onderstreept door bijzondere lichtmetalen 16 Suzuka velgen, een verchroomd uitlaatsierstuk en het VTS-logo.

Het interieur van de Citroen C2 VTS ademt sportiviteit dankzij zwarte stoelen, transparante lichtgrijze deurgrepen, een met leder bekleed stuurwiel en aluminium pedalen. Standaard zijn ESP, airconditioning, 6 airbags en mistlampen.

De Citroen C2 VTS is vanaf september bij de Nederlandse Citroen-dealers verkrijgbaar. Op dit moment is er nog geen definitieve prijs, maar Citroen verwacht dat deze rond de 18.000 euro (incl. BPM en BTW) komt te liggen.

Remschijf.nl
Vandebron