4 maart 2003
Citroen C2
Nieuws

Citroen C2

Citroen toont conceptauto C2 Sport

4 maart 2003 - Met de onthulling van de C2 Citroen Sport tijdens de 73e Salon International de l'Automobile in Geneve, demonstreert Citroen haar sportieve strategie voor de toekomst. Na successen in de rallysport met de Xsara WRC, heeft Citroen besloten de vitaliteit van de ontwerpafdeling te combineren met de know how van Citroen Sport. Het resultaat is de C2 Citroen Sport concept car, waarmee Citroen haar toekomstvisie op autosport laat zien.
YourLease

De C2 Sport is Citroen's visie van hightech design en laat zien hoe haar toekomstige rallyauto eruit kan zien. Het sportieve uiterlijk van de C2 Citroen Sport drukt volgens de ontwerpers intense sensaties uit in combinatie met sterke kwaliteiten van een auto, namelijk dynamiek en prestaties. De afmetingen, de wielbasis, de brede banden en de voorzijde van de C2 Citroen Sport drukken compactheid uit. Zijn grote luchtinlaten, zijn bolle motorkap, en zijn scherp afgesneden lijnen moeten dynamische capaciteiten suggereren.

Citroen C2

Na een serie overwinningen met de Xsara Kit Car, de Xsara T4 en de Xsara WRC, neemt Citroen dit jaar voor het eerst in haar geschiedenis deel aan alle evenementen van het World Rally Championship WRC. Citroen wil naar eigen zeggen rallyrijden op een manier waarbij menselijk avontuur voorop staat. Het streven van de fabrikant is erop gericht jonge, veelbelovende coureurs een carrierepad aan te bieden: het begint met de ontdekking van jonge talenten in de diverse nationale klassen, gevolgd door de mogelijkheid hen ervaring te laten opdoen in het Junior WRC en hen tenslotte de kans te geven in het WRC.

Voor alle jonge coureurs die ervan dromen snelle carriere te maken, moet de concept car C2 Citroen Sport dat idee vorm geven.

IkWilVanMijnAutoAf
Vandebron