1 oktober 2003
Citroen C2
Nieuws

Citroen C2

Citroen C2 uit de startblokken

1 oktober 2003 - De Citroen C2, nog maar net bij de Citroendealer in de showroom, ondergaat een grootse lancering op de Nederlandse markt. De sportieve Citroen staat inmiddels in zijn zwarte introductiekleur in de showroom. De reclamecampagne rondom de Citroen C2 is daarmee ook losgebarsten. De C2 gaat namelijk als 'The urban sports car' door het leven.
Wittebrug

De C2 moet naast 'goed' verkopen, ook een verjonging van het merk bewerkstellingen. De C2 is bij uitstek het instapmodel voor de jongere rijder. Een complete auto, met praktische gebruiksmogelijkheden (twee losse en verschuifbare achterstoelen plus in twee delen te openen achterklep) en een sportief karakter. 'The urban sports car' is de pay-off van de C2 Campagne, waarin de auto en zijn berijder als 'sportief stedelijk' centraal staan. Citroen slaat met zijn campagne een nieuwe weg in die vooral jongere bestuurders zal aanspreken.

Citroen C2

Onderdeel van de C2 campagne is het bekende blauwe lesbordje. Dat duikt de laatste dagen steeds vaker op in het verkeer. Hele parkeerplaatsen vol bovendien. Het gaat hier niet om echte lesauto's, maar de bestuurder van de 'symbolische' lesauto wordt aangespoord opnieuw rijles te nemen op de website: www.urbanchallenge.nl. Doel is om te kijken of hij 'cool' genoeg is voor de nieuwe Citroen C2.

Ook in de fabriek gaat het goed met de Citroen C2, want sinds de start van de productie van de driedeurs Citroen worden nu al 710 C2's per dag geproduceerd in de fabriek te Aulnay, ten noorden van Parijs. 800 C2's per dag is de maximale productiecapaciteit. Ook de Citroen C3 wordt hier geproduceerd. Nog geen 18 maanden na de introductie van de C3 als eerste 'platform 1' auto rollen er dagelijks 1800 compacte Citroen's van de band. De C2 is de twaalfde Citroen die er gemaakt wordt sinds de opening van de fabriek in 1973. Onlangs werd hier de zesmiljoenste auto gefabriceerd, een C3. Op de 'Aulnay Plant' werken 5400 mensen aan de compacte Citroenmodellen.

Citroen C2
YourLease
Vandebron